Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen orvos (ok) hoz forduljak?

Milyen orvos (ok) hoz forduljak?

Figyelt kérdés

Többféle bajom is van.

1: Nem tudok koncentrálni, mindent elfelejtek. Fáradékony vagyok. Életkedvem alig van.

2: Nagyon vékony, sápadt és erőtlen vagyok. Pedig eszem rendesen. Nem látszik meg egyáltalán. Régebben voltam 60 kg körül, de volt kb két hét, hogy nem úgy ettem, ahogy szoktam és rögtön fogytam 6 kilót - ezt 174 cm-hez -. A felsőtestem és az arcom tele van pattanásokkal.

1 kieg.: Egyszerűen zavar, hogy ha megkérnek valamire, azt kb 1 órán belül elfelejtem. Sőt! Barátaim mesélnek valamit magukról és talán később felkerül újra a téma, akkor már arra sem emlékszem, hogy ki-kicsoda a helyzetben vagy mi történt vele. Koncentrálni egyáltalán nem tudok már. Tehát ha megszeretnék jegyezni valamit, az is nagy erőfeszítésbe kerül mostanság. Sőt néha fel sem fogom azt, amit mondanak nekem.

2kieg: Bármit eszek és hiába mozgok (úszni járok), egyáltalán nem gyarapodok.

Folyamatosan érzem ezt a különbséget ha szétnézek az utcán, vagy az ismerőseim között. Sokan topon vannak, nem felejtenek el semmit. Mások pedig csak esznek, alig sportolnak még is teljesen izmosak, erőteljesek, egészségesek.

Csak nem akarom már egy hulladéknak érezni magam a többi ember mellett. :(

18f

2010. júl. 30. 13:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A háziorvosnál kell kezdened, mert tőle kapsz beutalót pl laborba és szakrendelésre
2010. júl. 30. 13:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Legelőször is a háziorvosodhoz,ő adhat csak beutalót a szakrendelésekre.
2010. júl. 30. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:
Ezek vérszegénység, vas és vitaminhiány tünetei. De megér egy kivizsgálást. A háziorvosodhoz menj el.
2010. júl. 30. 13:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, ezt gondoltam. De milyen orvosokhoz fog majd küldeni?
2010. júl. 30. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is háziorvos, és laborvizsgálat, egyrészt mert nem árt ellenőrizni vérvételen az eredményeket, másrészt lehet, hogy tőle olyan tanácsot kapnál, gyógyszert (pl. lehet, hogy "csak" vashiányos vagy, nekem is voltak vele problémáim, de nálam a fejfájás közrejátszott az erőtlenséghez. De lehet egyéb vitamin, nyomelem hiánya is.)

Másodszor én felkeresnék egy dietetikust, hogy csináljon személyre szabottan étrendet, amit igyekeznék betartani.

Ha rendesen táplálkozol, lehet, hogy az arcodról is eltűnnek a pattanások. De egy bőrgyógyászhoz is jó lenne elmenni. Nekem attól múltak el a pattanások, hogy vegetáriánus lettem. Neked ezt nem ajánlom, míg ki nem csattansz az erőtől:) De próbálj a vörös hús helyett más ételt fogyasztani. Bőrgyógyásztól kaphatsz jó krémeket, tonikokat, ezeket a patikában keverik, és úgy írja a receptre a krémhez a hozzávalókat, ahogy neked a legmegfelelőbb. De kérdezz rá még a kamillateás oldatra, én azt is használtam, a pirosságot, gyulladást szépen kezeli, de nem segít abban, hogy újak ne jelentkezzenek.. Ez mondom, nekem a hús kihagyásával jött.

Sok szerencsét! És változást:)

2010. júl. 30. 13:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Majd megmoindja a tüneteid alapján.
2010. júl. 30. 13:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Bőrgyógyászhoz jártam régebben. Kaptam is rá gyógyszert. Attól elmúltak. De a többire nem volt megoldás.
2010. júl. 30. 13:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Most lehet, hogy nem jó a tanács, de én a helyedben rendelnék néhány dolgot (leírom mindjárt miket) testépítő boltból. Először is tuti, hogy valami vitamin hiányzik, attól az erőtlenség. Ha meg nem is, akkor is KELL, hogy rendesen működj. Ha nem használ, utána még el lehet menni laborvizsgálatra. Másik, amit megtennék, hogy rendelek fehérjeport. Az nem hagy ennyit fogyni ilyen hirtelen, és az izmokra is jó hatással van. Keresnék személyi edzőt. Kimennék a napra, az arcodnak is jót fog tenni, és a bőrödnek, nem beszélve a közérzetedről.

shop.builder.hu ->én innen szoktam rendelni. Drága mulatság, de az egészséged bármi pénzt megér.

Testépítőknek szánt extra adag vitamint (Brutal Pak), tejsavó fehérjét (Biotech, de választhatsz bármilyet), körülnézhetsz még, (mert mindenről van részletes leírás) hogy mikre lehet szükséged. Ha eljársz edzeni konditerembe, az önbizalmad is növekedni fog. Ezek az én tanácsaim, nem biztos, hogy a legjobb, de jó szándékkal adom. Nekem ezek segítettek kimászni a gödörből.. Meg abból a szerepből, hogy én vagyok a kis nyápic pattanásos kisfiú, akire a lányok rá se néznek. Ez ma már nem így van:)

29/F

2010. júl. 30. 16:08
 9/11 anonim ***** válasza:
nem vagy agyilag sérült? Mármint ideggyógyásznál (neurológus) voltál már?
2010. júl. 30. 18:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem voltam még, de már sokat gondoltam erre is, hogy "úgy" sem vagyok rendben.

Ezt amúgy miből állapítottad meg? :D

2010. júl. 30. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!