Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Túl savas a tenyérizzadságom?...

Túl savas a tenyérizzadságom? Minden rozsdásodik a kezemben. Szakértők, valaki?

Figyelt kérdés
Egy csomó fém felület, ami átmegy a kezemen, elkezd rozsdásodni. Gitározok, ott is izzad a kezem, és hiába törlöm át a húrokat használat után, mégis annyira hamar berozsdásodik.. Más ismerősömnek is izzad a keze gitározásnál, de nekik nem rozsdásodnak be a húrok. Nekem meg már a többi fém felület is.. Tehát, egyrészt az a gondom, hogy izzad a kezem, de az még a kisebb gond, az zavar, hogy a kézizzadságom miatt rozsdásodnak a dolgok. (egyébként, szerszámok is, és bármilyen fém felület be tud tőle rozsdásodni hamar). Valahol azt olvastam, hogy ez azért van, mert túl savas az izzadság. Mit lehet csinálni ilyenkor?
2010. júl. 30. 11:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs mese, mutáns vagy!:)
2010. júl. 30. 11:29
 2/4 anonim ***** válasza:
A túlzottan verejtékező emberek nagy része nem megy orvoshoz, pedig akár komolyabb betegség – hormonproblémák, a pajzsmirigy-rendellenességek vagy cukorbetegség – jele is lehet. A magas vércukorszinttel élő emberek bőrének más a pH-értéke, így előfordul, hogy a túlzott izzadás valójában egy, még fel nem ismert cukorbetegségre utal.
2010. júl. 30. 11:32
 3/4 A kérdező kommentje:
utolsó: köszönöm szépen, ahogy tehetem, elmegyek orvoshoz. De hova menjek? Háziorvos, bőrgyógyász?
2010. júl. 30. 12:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Háziorvosnál kezdj, valószínűleg először ő maga elküld laborvizsgálatra és az eredmények alapján dönt róla, hogy merre küld tovább.
2010. aug. 2. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!