Túl savas a tenyérizzadságom? Minden rozsdásodik a kezemben. Szakértők, valaki?
Figyelt kérdés
Egy csomó fém felület, ami átmegy a kezemen, elkezd rozsdásodni. Gitározok, ott is izzad a kezem, és hiába törlöm át a húrokat használat után, mégis annyira hamar berozsdásodik.. Más ismerősömnek is izzad a keze gitározásnál, de nekik nem rozsdásodnak be a húrok. Nekem meg már a többi fém felület is.. Tehát, egyrészt az a gondom, hogy izzad a kezem, de az még a kisebb gond, az zavar, hogy a kézizzadságom miatt rozsdásodnak a dolgok. (egyébként, szerszámok is, és bármilyen fém felület be tud tőle rozsdásodni hamar). Valahol azt olvastam, hogy ez azért van, mert túl savas az izzadság. Mit lehet csinálni ilyenkor?2010. júl. 30. 11:25
2/4 anonim válasza:
A túlzottan verejtékező emberek nagy része nem megy orvoshoz, pedig akár komolyabb betegség – hormonproblémák, a pajzsmirigy-rendellenességek vagy cukorbetegség – jele is lehet. A magas vércukorszinttel élő emberek bőrének más a pH-értéke, így előfordul, hogy a túlzott izzadás valójában egy, még fel nem ismert cukorbetegségre utal.
3/4 A kérdező kommentje:
utolsó: köszönöm szépen, ahogy tehetem, elmegyek orvoshoz. De hova menjek? Háziorvos, bőrgyógyász?
2010. júl. 30. 12:00
4/4 anonim válasza:
Háziorvosnál kezdj, valószínűleg először ő maga elküld laborvizsgálatra és az eredmények alapján dönt róla, hogy merre küld tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!