Mennyire normális, ha a pulzus indok nélkül össze-vissza ugrál?
Úgy értem, alszom éjjel, nem ébredek fel egyszer sem, de a pulzusom 40 es 190 között ugrál. Ugyanez nappal, itthon ülök, olvasok, és a pulzus hirtelen 172, aztán lemegy 42-re, aztán egy darabig megint 60-70 közötti. Aztán hirtelen - nem mozgok, max a konyvet lapozom, szoval mozgas nelkul - megint felugrik 192-re, és így tovább. Naponta legalább ötször vagy hatszor felugrik nagyon magasra, aztán leesik nagyon alacsonyra, aztán beáll a normálisra. Amikor ugrál, akkor szúró fájdalmat érzek a mellkasomban.
Okosóra méri, de nem diagnosztizál, csak a számokat és az ábrát mutatja.
Vérnyomásmérő is hasonlókat mutat, értelemszerűen nem mindig sikerül elkapni a 190-es pulzust, de gyakran mutat hasonló értéket. A vernyomasom sokszor van 100 alatt, 95/52 és hasonlók, és az alacsony vérnyomás mellé ír 120 feletti pulzust.
Ugyanez az okosóra sem a ferjem, sem a hugom karján soha nem mutat hasonló értékeket, ha egy hétig hordják, akkor sem. Csak nekem.
Érdekes . Hány kiló vagy,nem vagy túlsúlyos ? Csak azért,mert én pl rövidtáv futó vagyok,és 180-as pulzusnál már keményen "fuldoklom" ,ezért nem nagyon tudom elképzelni,hogy te 190-es pulzussal alszol tovább,mint egy kisded ,vagy van egy kis mellkasi diszkomfort érzeted.
Mindenestre ha ez nem kamu, és így van ,ahogy leírtad,akkor orvoshoz kéne fordulni egyértelműen.
7#
Igen, túlsúly. És nem "kis mellkasi diszkomfort". Konkrétan fáj. Halálfélelem. Nem tudom megfogalmazni, milyen érzés a bal kezem kisujjáig tartó zsibbad-fáj erzes.
Ezen a napon (május 6) a legalacsonyabb pulzus 41 volt, a legmagasabb 199. De egész nap nyugi volt, szabadnapos voltam, szóval... itt egy link hozzá
8#
Nem voltam dokinál. Még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!