Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 3 év napi szintű alkoholizmuss...

3 év napi szintű alkoholizmussal okozhattam súlyosabb károsodást a szervezetemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

35 éves férfi vagyok, és sajnos bizonyos okok miatt az alkoholhoz nyúltam. 3 éven át mindennap szünet nélkül megittam 1 liter bort és hozzá 2-3 doboz sört is. Tehát napi 160-200g között volt az alkoholbevitelem a normálisnak mondható 20-40g helyett. Voltam januárban kardiológián, de negatívak lettek a vizsgálatok. A szívem úgy néz ki egyelőre rendben. Viszont pár napja elkezdett enyhén remegni a nyelvem a számban és alvászavaraim lettek, nem tudtam egy-egy nap éjjel aludni semmit, bármilyen fáradt is voltam. Szerencsére ma megtört ez az ördögi kör és 8 óra alvással aránylag jó most a közérzetem, leszámítva a nyelvem enyhe remegését.

Ma megyek háziorvoshoz vele, remélem semmi komolyabb agyi vagy idegkárosodást nem okozott még ennyi időn bennem ez a mennyiségű pia. Ami még maradt egyelőre önerőből való leszokás mellett, az a napi 1l bor helyett a sima 0.75l-es bor, és már sört nem iszom mellé. Igazából mi deríthené ki mekkora károsodások jöttek létre a szervezetben és mennyire szívódnak fel pl. a vitaminok? Teljesen körű belgyógyászati kivizsgálást kellene kérnem?

Köszönöm előre is a segítségeteket, és nagyon remélem, hogy 35 éves koromra nem tettem még visszafordíthatatlanul tönkre magam.

2020. máj. 4. 15:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az nem jó, de ugye azóta már rendeződtek ezek? Nekem is a vérnyomásom elkezdett utóbbi időben már ugrálni, hol 110/60-as értéket mérek, rá 2 percre már 160/80-at, aztán rá 5 percre már 130/60-at...
2020. máj. 5. 22:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére a hasnyálmirigyem rendbe jött és kivették az epeköveimet is, de az emésztésem elég rossz. Amíg alkoholizáltam, gyakran hasmenésem volt, amióta abbahagytam, állandó székrekedéssel küszködöm. A vérnyomásom az elvonásnál ugrált nagyon, a kórházban nitroglicerines tapaszokat is kaptam. Mostanra arra már szerencsére nincs szükség, vérnyomáscsökkentőt sem szedek.
2020. máj. 5. 22:58
 13/17 A kérdező kommentje:

Minden elismerésem, hogy sikerült felállnod ebből!

Rám is jellemző már kb. 1 éve napi szinten a sokkal hígabb széklet, gondolom már a hasnyálmirigyet nálam is próbálta kikezdeni az alkohol.

2020. máj. 6. 01:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem lettem absztinens, csak már ritkán iszom. Sajnos én pszichiátriai gyógyszerekre ittam rendszeresen, ez súlyosbította a problémát. A hasnyálmiriggyel jobb vigyázni, az nem gyógyul olyan könnyen, mint a máj, egy akut gyulladás akár halálos is lehet. Én akkor megúsztam pár kórházi kezeléssel, de lehet, hogy később már nem lettem volna ilyen szerencsés.

Kitartást a leszokáshoz!

2020. máj. 6. 01:22
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorítást és a segítségeteket!
2020. máj. 9. 17:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Jobban vagy kérdező?

Hogy alakult a dolog azóta?

2020. júl. 16. 09:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm kérdésedet, alakul, egyelőre még lassan és biztosan. Laborban az éhgyomri cukromnál van egyelőre eltérés, 7.3-as a megengedett 6 helyett...
2020. júl. 16. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!