Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Néha miért fáj kevésbé a...

Néha miért fáj kevésbé a fejem hányás után?

Figyelt kérdés

Amikor fáj a fejem, rendszeresen társul mellé a hányinger, émelygés is, illetve olyankor érzékeny vagyok a szagokra, ízekre is és van, hogy egész nap nem eszek semmit, mert már attól hányingerem van, ha csak valamilyen étel ízére gondolok. Sokszor pár perccel azután hányok, hogy beveszem a fájdalomcsillapítót és megfigyeltem, hogy elég sokszor a hányást követően rohamosan javulni kezd az állapotom, a fejem is kevésbé fáj utána és legtöbbször 1-2 órán belül teljesen el is múlik, illetve utána jóízűen tudok enni is.

Ez mitől van? Miért leszek jobban, miután hánytam? Gondoltam már arra, hogy talán valami olyan ételt eszek, amitől megfájdul a fejem, de nem emlékszem olyan ételre, amit minden fejfájás előtt ennék, máskor meg nem.

2020. máj. 4. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
"Ez ismert, hogy a migrénnek kísérő jelensége a hányinger, illetve a hányás és azt nagyon jól tudjuk, hogy a migrénesek jó része azt mondja, hogy a hányás után a fejfájás megkönnyebbül. Nem tudjuk pontosan, hogy ez miért következik be. Ugye a migrén egy önkorlátozó folyamat, ami magától is elmúlik, a hányás az nem szokott nagyon gyakran nagyon korán jelentkezni. Lehet, hogy arról van szó, hogy a hányás már arra a fázisára esik a fejfájásnak, amikor magától is könnyebbedni kezd, de az is lehet, hogy egész egyszerűen az, hogy akkor, hogy a hányás után elmúlik a hányinger, hogy lehet , hogy nem a fájdalom erőssége változik az ember közérzete javul és ezt, emiatt érzi azt, hogy enyhébb lenne. Amit mondani szeretnék ezzel kapcsolatban az viszont az, hogy az nem törvényszerű, hogy valakinek a migrénjét csak a hányás tudná megoldani. Vannak olyan gyógyszerek tablettában, vagy orr-sprében, vagy adott esetben, injekcióban is, amik a migrénes rohamot meg tudják oldani."
2020. máj. 4. 13:26
 2/4 kecske2222 válasza:
91%
Lehet hogy túl sokat eszel vagy túl zsíros ételeket vagy lehet hogy az is számít hogy mikor eszel ez csak a te szervezetedtől függ.Talán az is lehetséges keveset alszol vagy valami trauma, vagy magánéleti problémák. (nem vagyok szakértő, csak találgatok de gondold végig még keress rá interneten mert ennek az okát csak te tudod ki deríteni)
2020. máj. 4. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Klasszikus migrénes probléma, nekem is többször volt.
2020. máj. 4. 13:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2020. máj. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!