Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tele vagyok kiütésekkel. Mit...

Tele vagyok kiütésekkel. Mit tegyek? Nagyon viszketnek.

Figyelt kérdés

Egyik napról a másikra hatalmas viszkető "dombocskák" lettek a testemre, a hátamon egymás mellett van egy csomó, a hasamon csak egy, ahogy a karomon meg a mellkasomon is. Szúnyogcsípés ezennel kizárva, mert az nem építene ilyen egymás mellé, és nem egyik pillanatról a másikra lenne ilyen sok.

Szerintetek mitől lehet az ilyesmi? És mit tegyek a viszketés ellen?

2010. júl. 28. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:
bárányhimlő esetleg? Orvos ír fel a viszketésre rázókeveréket.
2010. júl. 28. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Talán menjél el vele orvoshoz.
2010. júl. 28. 09:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Voltam már bárányhimlős.
2010. júl. 28. 09:33
 4/9 A kérdező kommentje:
És ha jól emlékszem oltást is kaptam ellene.
2010. júl. 28. 09:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet ételallergia, fertőző betegség (a bárányhimlőn kívül akad más is), látatlanban nem lehet megmondani.
2010. júl. 28. 09:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha voltál bárányhimlős, miért kellett az oltás? Ennek semmi értelme.

Egyébként én is voltam bárányhimlős gyerekkoromban, állítólag. Ehhez képes 30 évesen csak az arcomon 46 bárányhimlős kiütés volt.

2010. júl. 28. 09:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Kiskoromban voltam bárányhimlős, aztán 12.esen a suliban többek között bárányhimlő elleni védőoltást is adtak mindenkinek.
2010. júl. 28. 09:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: na látod épp ezért adattam be én is, annak ellenére, hogy voltam. :)
2010. júl. 28. 09:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez inkább csalánkiütésnek "látszik." Én is nagyon sokszor vagyok csalánkiütéses (minden nyáron 2-3 hetente) nekem házi tojás, házi tej és epertől jön ki. Én Calcium pezsgőtablettát szoktam inni és kenem rázókeverékkel. Ez egy fehér lötty, nagyon jól hűsíti és gyorsan leszárítja őket. Lehet bármelyik gyógyszertárban venni, párszáz forint. Csak így kérd, hogy rázókeverék, ha veszel. De kell így is vagy egy hét amire elmúlik.
2010. júl. 28. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!