Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Maszkokat (textil, sebészi)...

Maszkokat (textil, sebészi) ti hogy mossátok?

Figyelt kérdés

Egyenlőre csak kettő van nekem. Egy sebészi (ez a zöls szinű, ilyen kissé áttetsző anyagból patikai, meg egy pamut, duplán varrott házi készités). Mivel ez nem sok, eddig kézzel mostam. Forró, domesztoszos vízben áztatom, aztán kiöblítem és kiakasztom a napra száradni. Csak kilögybölöm a hipos vízben, nem dörzsölöm a patikait, nehogy szétmáljon. Van hogy hideg vízben tudom csak kiöbliteni. Természetesen az edényt, amiben kimostam és az egész környéket lemosom, fertőtlenítem utána.

Én nem vagyok beteg, megelőzés képpen hordom őket. Gondolom, mosógépben biztonságosabb lenne mosni, de arra nem mindig van idő. Szóval csak pár maszk miatt nem fogok mosást inditani . Patikait meg szerintem szét is tépné a gép.

Szóval amíg nem szerzek be több textil maszkot, addig maradhat ez a kézi lögybölés?

2020. ápr. 17. 11:10
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondták, hogy a textil maszkot elég 60 fokos tiszta vízben kimosni és vasalással sterilizálható max 150 fokon.
2020. ápr. 17. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!