Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kripta sötétben, vagy sötétíté...

Kripta sötétben, vagy sötétítésmentes alvás?

Figyelt kérdés

Párommal azon vitatkozunk, hogy az emberekre melyik a jellemzőbb, teljes elsötétítés mellett szoktak aludni (nem muszályból, h pl. ne lássanak be az utcáról, hanem alvás minősége miatt), vagy sötítés nélküli ablaknál (azaz nem húzzák el a sötétítőt, vagy le a redőnyt, nem hordanak szemmaszkot).

Erre várnék tőletek is választ. Ti hogy alszotok? Ha a pároddal nem egyezik az alvási szokásotok, akkor hogy oldjátok meg?

2020. ápr. 13. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sötétítés nélkül. Egyrészt éjjel elalvás előtt szeretem nézni a csillagos eget, másrészt azt szeretem, ha lehetőség szerint a természetes fény ébreszt (nagyon utálok télen sötétben ébredni / kelni). Párom nincs.
2020. ápr. 13. 08:33
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Sötétítés nélkül tv-vel. Gyerek korom óta csak úgy tudok elaludni ha megy a tv. Nincs párom, de ha lesz akkor sem fog leszoktatni.
2020. ápr. 13. 08:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A sötét muszáj, mert az ember csak akkor alszik jól (olvass utána, hogy érzik magukat a svédek és a norvégok vagy az észak-oroszok júniusban), de az állandó kriptasötét sem tesz jót senkinek.

Az alvási szokásait mindenki úgy intézi, ahogy neki a legjobb.

2020. ápr. 13. 08:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szemmaszkot hordunk mindketten.
2020. ápr. 13. 08:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Amennyiben sötétítetek, mennyire?
2020. ápr. 13. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki külön szobában alszik.Én sötétben, tv-vel, feleségem világosban, tv-vel.
2020. ápr. 13. 08:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Résnyire nyitva hagyott sötétítő függönnyel (van redőny is, de nem használom). Csak úgy 10-15cm-re, hogy nagyon halványan lássak, ha felébredek.
2020. ápr. 13. 09:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenben az arany középutat szeretem. Legyen sötét, de ne vaksötét. Utálom, amikor éjjel pisilni kell, és botladozok mindenben, azt se tudom merre van észak.
2020. ápr. 13. 09:03
 9/10 anonim ***** válasza:
23%

Tök sötétben és tök csendben. Micsoda perverzió ez a tv-nek mennie kell dolog ?

A fene se akarja, hogy a természetes fény keltsen, az egész évben mindig máskor jön, hajnali 4-től reggel 8-ig. Szemmaszkban is hogy lehet aludni? Rohadtul idegesítene, ha valami a fejemen van, meg amúgy is van jól működő szemhéjam.

2020. ápr. 13. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Elöször párom kezdte el hordani, mert három műszakban kezdett el melózni és nem volt elég sötét a szobában, a szeme becsukásával sem. Kipróbáltam én is a szemmaszkot, első pár nap fura volt, de aztán sokkal jobban ki voltam pihenve, mert azt a derengő fényt sem engedte be a szemembe, kellemes érzés már az a kis megnyugató nyomás is a szemem területére, és ha pisilni kelek fel éjszaka, csak felcsúsztatom a homlokomra, akkor látom, hova lépjek, aztán vissza a szememre és vaksötétben alhatok megint, pedig lehet, hogy reggel nyolc van.
2020. ápr. 15. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!