Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napi 9-10 óra alvás rendellenes?

Napi 9-10 óra alvás rendellenes?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, normális testsúllyal.

Megfigyeltem, hogy ébresztő nélkül kb 9-10 órát alszom, inkább mondjuk 9-t. 7-8 óra alvás nekem kevés.

Nap közben fitt vagyok, fizikailag is, szellemileg, nem vagyok álmos és fáradékony, pörgök, fizikailag és agyilag is. Talán fontos kihangsúlyozni, hogy alacsony vérnyomásom van (110 alatti általában nyugalomban). Igaz, kb egy éves vérvételem van, akkor nagyjából minden stimmelt, vagyis kb 5 dolog volt csillagozott/határon kívüli (akkoriban sokat voltam beteg, antibiotikumok stb, és azt mondta az orvos, amiatt vannak a rossz értékek). A pajzsmirigy volt még necces, az éppen a határon belül volt (túlműködés határán). Bár nem hiszem, hogy pajzsmirigy lenne, mert nem vagyok túl vékony, nincs semmi más ilyesmi tünet.

Szerintetek érdemes lenne kivizsgáltatnom magam, ha ennyi alvásra van igényem?

2020. ápr. 11. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen jó. Mindenkinek más az igénye. Van, akinek elég 6-7 óra, másnak 12-14 a jó.
2020. ápr. 11. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem, nyugodtan ha jól esik,mindenkinek más az alvásigénye.
2020. ápr. 11. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:
81%
Én télen van, mikor 7 órakor lefekszem aludni, mert hamar sötétedik :D Igaz reggel 5-ig csucsukálok, de ez is 10 óra. Semmi problem nincs a 9-10 óra alvással. A hosszú élet titka a sok és kielégítő alvás is. Én fiatal korom óta sokat alszom ezt a mennyiséget és rám lehet nézni, milyen fitt és fiatalos 40-es vagyok.
2020. ápr. 11. 15:44
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem abban az esetben nem rendellenes, ha kevesebb alvas eseten is fittnek erzed magad. En is siman alszom ennyit, ha nem kell idore kelni, de ugyanolyan jol teljesitek szellemileg 6-7 ora alvas utan is.
2020. ápr. 11. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Múltkor olvastam egy orvosi cikket, miszerint a túl sok alvás legalább annyira káros felnőtt korban, mint a túl kevés. Már nem emlékszem mivel magyarázták, mivel sajnos engem a kevés alvás érint.
2020. ápr. 11. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!