Ha a boltba elmegyek 100 % hogy megfertozodom?
Nyugodtan menj le a boltba. Mivel már egyre több a fertőzött itthon, én úgy megyek boltba, hogy maszkot és gumikesztyűt húzok.
TUDOM, hogy a betegeknek ajánlott csak a maszk viselése, DE mivel 5-14 napig tarthat a lappangási idő, sajnos nem tudhatja senki, hogy fertőzött-e, ezért érdemes arra a kis időre is felhúzni, ugyanis így legalább Te már nem adod tovább a fertőzést (lappangási időben is képes további embereket megfertőzni).
Hazaérkezéskor pedig fertőtlenítsd a kesztyűt is, a kilinccsel együtt, majd alaposan moss kezet szappannal!
#6-os vagyok.
Azt elfelejtettem, hogy szigorúan tartsd a 2 m távolságot mindenkivel!
Tudom, hogy nehéz kapni, de kérdezd meg a gyógyszertárban, vagy kínaiban. Az utóbbiban már kell lennie. Budapesten már kivétel nélkül szinte mindenhol kapni.
Amig nem mostal otthon kezet, szaj, orr, szem megerintese tabu.
Otthon cipot, utcai ruhat le. A kulcs, a penz, a taska nem tiszta, tedd el. Ezek utan nagyon moss kezet. Tobbszor is. A kezunkkel az emlitett orr, szaj, szembe juttathatjuk el a fertozest, miutan csomo dolgot, pl kosarat, kilincset megfogtunk. A kezmosas pedig az esetleges virusokat megoli! Alkoholos gel vagy szappan
Mert ezek oldjak a zsirt, es a virus egy zsiros bevonatu kis valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!