Vágási karcolási hegek mikor gyógyulnak be teljesen?
Tele van a kezem és a karom még alig látható halványfehér hegekkel, karcolásnyomokkal. Néhány tanárom be akar utalni psichológushoz, mert azt hiszik, hogy vagdosom magam!
Pedig mondom nekik, hogy ezek még kisgyerekkori hegek!!
Eleven gyerek voltam, a játszótéren játszottam, mint egy normális fiú, ugráltam, estem, bukfenceztem minden, estem már bokorba ugrottam ki a hintából amikor 90 fokosra ment fel.. És ezeknek a "tevékenységeknek" hála tele voltam karcolásokkal, kisebb vágásokkal. És ezek 12 év után sem múltak el, még mindig látni, a kis fehér vonalakat, vagy épp világosrózsaszíneket..
Mikor tűnnek el?
A tanárok nem hisznek nekem, azt mondják, hogy beteg vagyok, és vagdosom magam...
De miért kell tagadni? Közlöd a tanároddal, hogy kérdezze meg a szüleidet, ha úgy van ahogy írtad, akkor ők tudnak mesélni a gyerekkori sérüléseidről.
Bár nehezen hihető amit írsz. Ugyanis én is nagyon eleven voltam, tört már el több csontom, végig hasított a drótkerítés (ezért tetanuszt is kaptam) , sok apró karcolások értek engem is.. de egyedül a drót hasítás látszik ma is, hiszen azt varrni is kellett. Bokor sérülés, bukfenc, hintából kiesés ( nálam is voltak ezek, szinte napi szinten, még a fogam is kitört) nem okoznak maradandó sérülést.
Ha a hegek rózsaszínűek akkor azok "frissek". Régi hegek inkább kifehérednek.. De e hegeknek mélyeknek kell lenniük, hogy látszódjon sok év után is. Vagdosással el lejet érni ilyen hegeket, amik egy életre megmaradnak.
Szóval érthető a tanárok reakciója, hogy nem hiszik el egy szavadat sem.
Az ilyen hegekhez egy üvegajtón kellett volna átesned. Nyilvánvalóan nem mondasz igazat, akár vagánykodásból is csinálhatod/tad.
Mit szólnak a szüleid ehhez?
Szerinted miért veszem a fáradtságot, hogy ennyit írjak?
kb 0,5mmx10mmes hegekről van szó, némelyik olyan halvány, hogy csak akkor látni, ha épp nagyon hideg a kezem... Ebből van kb 20..és mint az alkarom aljáén, ahova amúgy sem férnék oda... Nem is látnám, ha "vagdosnám magam"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!