Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit lehet tenni zsíros korpa...

A§Vi kérdése:

Mit lehet tenni zsíros korpa ellen?

Figyelt kérdés

Évek óta korpásodik már a hajam. Rengeteg sampont próbáltam már. Jó pár patikában vásárolt, borsos árut is. Kivéve a nizoralt(vagy Romániaban nem forgalmazzák vagy csak az én városomban nincs 1 patikában se és nem is rendelnek)

Tavaly nyáron 1x 2x próbálkoztam hogy ecetes vízzel öblítsem le.. a szaga miatt nem alkalmaztam többször, de akkor jónak tűnt. Most ismét neki futtam, karácsony ota így mosom ecetes vízzel, viszont úgy tűnik ez sem lesz hatásos megoldás . Valakinek valami tuti módszer ami neki bevált ez a hosszú szenvedés után?

2020. febr. 4. 17:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyet javasolhatok NE használj rá korpásodás elleni samponokat, mert lehet, hogy nem fogsz korpát látni hajmosás után a fejeden/hajadon, de az azért lesz mert konkrétan “lemarja” (jó ez túlzás), de tényleg “lebontja” a fejbőröd felső hámrétegét. És ezáltal csak jobban serkenti a fejbőrödet, hogy minél hamarabb újra képezze azt a réteget, amiből neked amúgy is túltengésed van(korpa).

Egy időben én is rengeteg korpásodás elleni samponnal megpróbálkoztam (még a pataikai kifejezetten zsíros korpára valókkal is) de nekem rosszabb lett. Aztán egy bőrgyógyász mondta, hogy felejtsem el a korpásodás elleni samponokat és mossam normál samponnal. A problémám nem szűnt meg teljesen, de ezerszer kevésbé korpás és száraz a fejbőröm.

2020. febr. 4. 18:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is az vált be hogy csak az olcsó drogeriaban kapható sampont vettem 350 Ft-ért...és olyat vettem ami száraz hajra van, mert eleve szerintem azért is volt korpás a hajam mert a fejborom nagyon ki volt szaradva (alapból is száraz nagyon a bőröm). Dm-be veszem a sima baleas sampont

24/L

2020. febr. 7. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!