Hogyan csökkentsem a vérnyomásom? Vagy ez már orvos?
Ma lent voltam kisfiammal boltban, az imént értem haza, de annyira szédültem folyamatosan, hogy hirtelen ötlettől vezérelve megmertem a vérnyomásom,
148/76
Pulzus 87
Na most, nekem sose volt magas, terhesség alatt is 110/70 volt a max, pulzus is ilyen 70 körüli volt mindig is.
Már egy két hete amúgy így szédelgek, nehéz tartani a fejem, meg hányingerem is van, de eddig sose mértem mert be tudtam annak hogy kevesebbet alszom a gyerekem miatt, de most pont hogy jól ki is tudtam magam aludni..
Most viszont rendesen rosszul érzem magam, ülve is érzem mintha dőlne el a fejem, meg hányingerem is van, mintha részeg lennék igazából, nehéz kordinalni a mozgasomat is.
Valami instant vérnyomás csökkentés kellene, a zuhany, arcmosás, víz nem segített.
Nem cigizem, nem kávézok, sok folyadékot iszom (babám még anyatejes), mondjuk sportolni nem sportolok most, de a 170 centimhez 60 kg vagyok, ami nem vészes hogy túlsúly miatt lenne.
Tudnátok segíteni?
Vagy ez nem is sok? Nem tudom, mennyi a határertek?
25 éves vagyok.
Köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat. Voltam házi orvosnál, mert a kérdést követő napokban mértem, hol olyasmi érték volt mint amit fent is írtam, hol 100 körüli, meg 80/70, össze vissza, szóval inkább elmentem orvoshoz, hallott némi szívzörejt úgyhogy tovább küldött kardiológushoz. Májusra kaptam időpontot, úgyhogy majd magánba megyek a következő héten
Vérvételre nem küldött, de ő is javasolta a d vitamint és magnéziumot, bár ezeket szedem, mert adom a fiamnak is, és ő csak úgy hajlandó bevenni, ha én is beveszem előtte.. 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!