Miért érzem magam állandóan szétesve?
Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, tanulok, dolgozom, próbálom egyben tartani az életem, de azt érzem, hogy bármikor széteshetek. Mindennel próbálkoztam már az évek alatt: mozgás, elég alvás, egészséges táplálkozás, programok szervezése, hobbik, jó emberi kapcsolatok stb. Mindig az van, hogy eltervezek valamit, pl. hogy kiselejtezem a cuccaimat. Azt gondolom, de jó, milyen elégedett leszek, ha elvégeztem. Aztán megcsinálom és semmi, ugyanolyan üresnek és instabilnak érzem magam. Vagy nagyon várok egy eseményt, mondjuk egy utazást. Utána hazaérek és azt érzem, semmi sem változott, nem lett jobb kedvem. Ebben a körben élek már évek óta. Ha nem csinálom rendesen a dolgaimat, akkor se jó, de ha pozitív dolgok történnek, haladok, akkor is azt érzem, hogy nem jó. Bűntudatom van, hogy nem tudok örülni dolgoknak. Ezek mellett fizikai tüneteim is vannak, fejfájás, hányinger stb. Néha indokolatlanul remegek és nem kapok levegőt, sokszor elkezdem kaparni a az ujjaim addig, amíg nem vérzik. Tisztában vagyok magammal és az életemmel, megfelelő az önértékelésem, folyamatosan a javításra törekszem, de azt érzem, semmi sem dob fel, hiába értem el már célokat, akár tanulás, akár munka, akár emberi kapcsolatok. Mit lehet ezekkel a dolgokkal kezdeni? Szakember kéne?2020. jan. 25. 15:56
1/1 anonim válasza:
Szerintem érdemes lenne elmenned egy pszichológushoz, mivel ő az ilyesféle életviteli problémákra szakosodott szakember. Biztosan többet tud neked segíteni, mint mi (általában laikusok) az interneten keresztül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!