16 éves fiú vagyok, és 3 napja nem tudok kakilni. Érzem, hogy kell, és hogy tele van a hasam, fájni is szokott, de miért nem megy?
Vegyél hashajtót a patikában, ha otthon nem tartotok.
Ezentúl pedig egyél rendesen, igyál sok folyadékot. Esténként bekaphatsz 5-6 szem aszalt szilvát.
Próbálj inni rostos üdítőt, egyél egy joghurtot, vagy egy kanál olivaolajat, de mindenképp igyál folyadékot, és mozogj, fuss egyet, hogy felpörögjön a vérkeringésed a bélmozgásod.
A későbbiekben az Optifibre nevű rostkészítményt javaslom, lehet venni a patikában vény nélkül, ez nem hashajtó, nem okoz hasmenést, nem lehet rászokni sem, de napi egy adag folyadékba keverve (van benne mérőkanál) megszünteti a székrekedést és többet nem fog előfordulni, hogy napokra beléd szorul. Nem olcsó cucc (Nestlé amúgy), de sokáig elég és nagyon jó.
Köszi mindenkinek a tippeket!
#4-es ez tényleg jó ötlet, ezt csináltam már régebben is mikor kisebb voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!