Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 135/101 magasvérnyomásnak...

135/101 magasvérnyomásnak számít? Pár napja félre üt a szívem, vettem be 0,5mg betalocot, rendezi a szívverést és a vérnyomást?

Figyelt kérdés
2019. dec. 6. 20:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
De mint írtam most voltam kivizsgáláson.Szívultrahang,ekg,24 órás ekg.arritmia ambulancián is voltam.Évente kontroll azt mondta az orvos.
2019. dec. 6. 21:21
 12/17 anonim ***** válasza:

De ez kivételes eset, indokolt.

10#

Létezik ilyen is, orvosi felügyelettel pl. beszédekhez

2019. dec. 6. 21:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Van olyan, amikor szívritmuszavar esetén csak a rohamnál kell bétablokkert szedni! Ezt akkor alkalmazzák,amikor a ritmuszavar nem gyakori.A 101-es dyastolés érték 80 éves korban is magas!Érdemes lenne,most néhány napig, naponta 3x megmérni a vérnyomásodat és azt felírni. Ha többször tapasztalsz 140/90-nél magasabb értéket,akkor menj el orvoshoz!
2019. dec. 6. 21:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Mokor volt a "nemrég"?

Minek, hiszen "most voltam"?

1. A nemrég, meg most voltam, tág fogalom. Lehet hogy hónapokról beszélünk, ez nem derült ki.

2. Az akkor volt, ez meg most van! Az hogy néhány hete, vagy hónapja, vagy akár néhány napja mi volt, az egy dolog. Nem biztos, hogy most is ugyanaz a helyzet.

2019. dec. 6. 21:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Ellenőrzöm pár napig rendszeresen a vérnyomáom.augusztusbn voltam ekg-n szívultrahang,szeptemberben 24 órán ekg,arritmia ambulancián pedig kb 2hete
2019. dec. 6. 22:02
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak ismételni tudom magam.

Az akkor volt, ez most van! (vagy szerinted örökre érvényes a korábbi eredmény?)

Irány a doki!

2019. dec. 6. 23:14
 17/17 Fodor István Ferenc ***** válasza:
A diás számod magas - mint nekem. Ha alacsony, az nem baj. Ahogy az orvosom mondta, legfeljebb elájulok. 100 fölötti dia pedig könnyebben okoz strokot.
2019. dec. 8. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!