Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Refluxtól nehézlégzés és...

Refluxtól nehézlégzés és levegővételkor szorító érzés a mellkasban, mintha nem mindig tudnék elég levegőhöz jutni?

Figyelt kérdés

2019. aug. 13. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem előfordult ilyen refluxtól. Bár én alaposan kivizsgáltattam magam kardiológussal is. Néha segít ha behúzott hassal veszek mély levegőket.
2019. aug. 13. 22:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem ugyanez a probléma, szívdobogás érzéssel néha, gondolom a nehézlégzés miatt. EKG volt , kardiológia időpont csak október elején :D ( megkértem már vagy egy hónapja). Savlekötő bevétele után mindig jobb de a háziorvos állítja,hogy ez mem reflux. De nem érdekel,hogy nincs időpontom a héten elmegyek a gasztroenterológushiz már ezzel,mert rohadt idegesítő és kétségbeejtő.
2019. aug. 13. 22:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, megértem :(

Nekem nagyon sokszor volt szívinfarktus szerű tünet refluxtól. Vagy százszor voltam emiatt ügyeleten... Egy ideig a vényköteles Pantoprazolt szedtem, jó is volt, meg nem is. Most átálltam a Gavisconra, mentolos rágótabletta, hát kegyetlen íze van. Ez is olyan so-so... Jó is, nem is. Egyébként én a pilzusomra is szedek gyógyszert mert magától kB 100. Betalocot eszek napi 3 x 10 mg. Bár nekem a pánik is rátett a pilzusomra.

2019. aug. 16. 11:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnálom! Nekem ízlik a Gaviscon és jó is!:D Most jutottam el dokihoz, kaptam savlekotot egy hónapra es a biztonság kedvéért elküldött tüdőgyógyászat lra, addig szedem a savlekotot. :) Remélem semmi baj nem lesz es csak a fránya reflux újult ki. Háidoki simán elhajtott,hogy amiatt nem lehet.
2019. aug. 16. 14:31
 5/6 Anowind ***** válasza:
100%

Szia kérdező!

Én a szegycsontnál érzek olyklor fájdalmat és mély lélegzet vételnél fordul elő, hogy szorít a mellkasom és időnként be is dobban valami. Lüktetésszerűnek élem meg. Bizarr dolog.

Főleg az a baj, ha valaki csak erre figyel mert már olyan tüneteket is érezhet amit valójában észre sem venne máskor.

Egyébként mi miatt alakulhatott ki a refluxod? Nekem egészen biztosan a hasi elhízás okozta. Megoldás: Fogyjak le 8-10 kilót. Hasból.

Üdv. Anowind

2019. aug. 18. 15:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem az átkozott gasztroenterológusok tették tönkre az emésztésem :(

Az idióta patológus azt írta a leletemre, hogy a gyomromnál bevérzés látható. Ettől nagyon bepánikoltam. Ráadásul, akihez vissza kellett menemm doki is azt mondta, hogy hát neki ez a lelet semmit nem mond és megtükrözött még egyszer. A világ legtöketlenebb orvosait fogtam ki és ráadásul ez nem is az állami szférába volt. Ennek már 3 éve és azóta minden nap van emésztési problémám :( Annyira magam alatt vagyok, már annyira bánom, hogy hallgattam a belgyógyászra, mert ha nem küld el gasztroenterológiára, most tök jól és jókat tudnék enni. Magamtól soha nem mentem volna gyomortükrözésre, de nem hagyta nyugodni, hogy mért nem szívódik fel a gyomornyálkahártyámon a B12 vitamin, pedig esküszöm, hogy semmi tünetem nem volt, tök jól éreztem magam a bőrömben. Évente talán 2 vagy 3X fájt a hasam és soha nem voltam refluxos sem, akár mit ettem. Az étvágyam is kitűnő volt. Annyira hiányzik a "régi életem" és egyszerűen nem tudom, hogyan tovább. Sajnos a pszichológusok sem tudtak segíteni.

Már arra is gondoltam, hogy elmegyek egy szellemsebészhez, hogy "teremtsen" nekem egy új gyomrot és bélrendszert.

Nektek mi segített? Nem szívesen szednék se gyógyszert, se savlekötőt, mert csak még jobban tönkre teszem a szervezetemet.

nov. 1. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!