Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Cataflam DOLO rapidtol arcon...

Cataflam DOLO rapidtol arcon allergiás reakció?

Figyelt kérdés
Eléggé fájt a hasam menstruáció miatt. Tegnap 5-ot ma egyet vettem be. régóta szedem eddig nem volt gond. az orcám kissé bepirosodott, nagyon enyhén megduzzadt és égő érzése van. valakinél előfordult már ilyen?

2019. máj. 25. 17:45
 1/5 A kérdező kommentje:
15.50-kor vettem be..
2019. máj. 25. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Tegnap 5 szemet vettél be a maximális 3 helyett?! Ez lehet a baj, nem az hogy allergiás vagy rá...én felhívnám az ügyeletet és megkérdezném őket..

Amúgy meg, ha ilyen erős fájdalmakat okoz a menstruációd, akkor ki kéne vizsgáltasd magad, mert ez nem normális.

2019. máj. 25. 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Miután a normál (50 mg-os) Cataflamból is 3 a maximális adag (= 6×25 mg-os DOLO), nem hiszem, hogy öt okozna bármit is, ha korábban nem okozott. A gyógyszerallergia tünetei is kialakulnak kb. egy órán belül, de olyan nem jellemző, hogy hol allergiás vagy rá, hol nem. Egyébként én elég állami és magán nőgyógyásznál voltam már és soha senki nem vetette fel, hogy bármit is vizsgálni kellene a fájdalmas menstruációm okán. Egyszerűen csak felírták rá a fájdalomcsillapítót és agyő.
2019. máj. 26. 21:06
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

ha túllépted a napi adagot (nem véletlenül vannak megállapítva a maximális dózisok) a gyógyszer "méreggé" váhat a túlzoztt mennyisége miatt, amit a máj már nem tud megfelelően semlegesíteni.

nekem volt gyógyszerre allergiám. az arcom megduzzadt, piros foltok jelentek meg, nem szimmetrikusan, féloldalasan, a mellkasomon is, nehezen vettem a levegőt, gyorsan bementünk az ügyeletre, kérdezték, vettem-e be gyógyszert, mit, mondták hogy az okozhatta, és azonnal álljak le vele, nem szedhetek be többet, mert allergiás vagyok - és nem a gyógyszert mondták, hanem a hatóanyagát, ami azt jelenti, hogy azt a konkrét hatóanyagot és annak származékait tartalmazó gyógyszereket sem szedhetem be. (aszpirint, kalmopirint, stb nem szedhetek)

(létezik egy endometriózis nevű betegség, ami igen erős menstruációs fájdalmakat tud produkálni, nagyon leegyszerűsítve nem megfelelő helyen lévő szövetek duzzadnak meg, amik nyomják, feszítik a belső szerveket...) A fájdalomcsillapítók rendszeres szedése tudtommal komoly máj-és veseproblémák kiindulópontja lehet a későbbiekben.

2019. okt. 7. 19:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia!

köszönöm a válaszod.

az ajánlott napo adag papíron 3 de mivel ez dolo, napi 6 ot be lehet venni ,hiszen ugyanaz,mint a sima Cataflam csak fele annyi hatóanyagot tartalmaz egy pirula.

Nem tudom mitől volt azóta szedtem már be azt hiszem és nem fordult elő. De most váltottam Ibuprofen+nospa kombóra , menstruációra a kettő hatóanyag együtt nagyon jó,.jobb mint külön és kevesebb gyógyszert szedek. :)

2019. okt. 26. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!