Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ekcémások! Ti milyen megfigyel...

Ekcémások! Ti milyen megfigyeléseket tettek? Hogyan függ össze az ekcémátok az időjárással, stresszel, mozgással élelmiszerrel/táplálkozással! Én azt vettem észre, hogy az izzadás segít általában.

Figyelt kérdés

#egészség #mozgás #bőr #ekcéma #izzadás #összefüggés betegség
2019. máj. 9. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem a gluténtartalmú ételektől jön ki elsősorban, sokszor már másnapra. Nyáron, amikor meleg van és több a napsütés (D-vitamin) kevésbé jellemző, mint téli hidegben. Most szedek D-vitamint, és kerülöm a glutént, így már jó ideje nem jött ki. A stressz, mozgás, izzadás nálam nem befolyásolja.
2019. máj. 20. 09:19
 2/6 A kérdező kommentje:
És nyáron ha izzadsz az nem hozza ki a hajlatokban? Nekem az a rossz ha minuszba megy a hőmérséklet, az nem tesz jót a bőrömnek.
2019. máj. 23. 22:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, az izzadástól nem jön ki. Viszont ha van rajtam ekcéma, az izzadság tudja csípni.
2019. máj. 23. 23:45
 4/6 anonim válasza:
100%
Talán nekem télen tóbbször szokott lenni. Meg megfigyeltem hogy amikor náthás leszek akkor előjön. Nemtudom, talán azért mert legyengül olyankor az immunrendszerem de lehet ez hülyeség.
2019. máj. 24. 13:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen mikor mikor folyik a taknyom, akkor nekem is hajlamos előjönni az ekcéma.
2019. máj. 26. 08:53
 6/6 anonim válasza:
Az én ekcémám elég súlyos, van amikor jobb, van amikor rosszabb, de sosem tunik el. Nagyjabol mindennel osszefuggesben all: hirtelen klima valtozas, kulonfele nem pamut anyagok, illetve a viz nagyon kiszaritja a boromet es ilyenkor is sokkal rosszabb. Azt is megfigyeltem, h ha nem borotvalkozok, es csak minimalisan is szoros az ekcemas terulet, az nagyon irrital. Ezen kivul stressztol is erosebb lesz, meg a tul sok napfenytol, tehat konkretan mindentol. A mostani etrendemben semmit nem eszek ami akar egy picit is ront az ekcemamon (liszt, cukor, mez, eleszto, a gyumolcsok 90%-a, tej, nehany gabona fele stb) de igy is nagyon szenvedek vele. A legfontosabb az, hogy eleg vizet igyunk es, hogy ne hagyjuk kiszaradni a borunket. Illetve az, hogy gyakran kell cserelni az agynemut, es csak pamut pizsamaban ajanlott aludni. Az izzadsag nekem is szokta rontani az ekcemamat. Remelem tudtam segiteni.
2019. máj. 26. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!