Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Szabad ezt a gyógyszert szedni?

Szabad ezt a gyógyszert szedni?

Figyelt kérdés
A minap voltam az orvosnál, arra kértem, hogy írjon fel valamilyen szteroidos orrsprayt az allergiámra. Erre felírt egy neomicin tartalmú antibiotikumos orrcseppet (amit a gyógyszertárban kevernek). Szabad ezzel csepegtessek az orromba? Használ egyáltalán valamit Csak mert még sohasem hallottam, hogy bárki ilyet szedne allergiára. Ráadásul azt írták róla, hogy „viszonylag toxikus: sok emberben vált ki allergiás reakciót.”

2019. febr. 23. 01:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem a 7# vagyok, de maximalisan egyetertek vele.

[link]

[link]

Es ez csak ketto a tobb tizezer link kozul. Az FDA is foglalkozott a D vitamin immunrendszerre gyakorolt hatasaval, az immunrendszer allapota pedig eleg sok mindent befolyasol...

2019. febr. 26. 01:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Én kicsit komolyabb szakmai cikkre gondoltam, de azért köszönöm. Mondjuk ha igaz, ha nem ilyenkor téli időszakban mindenki masszívan D-vitamin hiányos, tehát ártani nem árt.
2019. febr. 26. 08:56
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

12#

Nezz utana magad.

Avagy D-vitamin-hianyos vagy es nincs energiad ra...? Akkor kezdd el szedni, es kb 1-2 het mulva erezni fogod a kulonbseget.

(En egy napsuteses helyen elek, de igy is 2000 NE/nap az adagom D vitaminbol, kb 6-7 eve. Hja, azota elfelejtettem megfazni, elkerult az influenza, es ugy egyaltalan, nem voltam beteg.)

2019. febr. 27. 01:04
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

"Hetes tudnál nekem linkelni D-vitamin allergia elleni hatásáról orvosi normális szakmai cikket?"

Hetes vagyok, de a kérésedet nem tudom teljesíteni. Én nem vagyok egy linkhuszár, aki minden szavát kényszeresen alátámasztja. Én elmondom, amiit tudok a kérdésről, aztán, hogy ki mit gondol róla(-m), az abszolút hidegen hagy. Mifelénk sohasem volt divat kételkedni a másik szavában, de életem egy szakaszában a munkám az ország elmaradottabb vidékeire vezényelt. Na, ott volt sok olyan emberke, aki folyton arra biztatott, hogy kérdezzem meg xy-tól, hogy valóban úgy történt-e, ahogy ő előadta. Én ezektől kiütést kapok.

A másik meg, hogy a gyógyszeripar nem szokta reklámozni a vitaminkészítményeket. Vagy ha igen, akkor azokat, amik annyit érnek, mint halottnak az apró csók. Ennélfogva tanulmány sem készül mostanában a vitaminok hatásáról, hiszen azok iszonyú pénzbe kerülnek, és csak a gyógyszeripar tudná finanszírozni. Neki meg nem érdeke, hiszen IPAR-ról beszélünk. Profitorientált vállalatról. Ki ménkű venné pl élete végéig a keringési rendellenességre szóló gyógyszerét, ha megtudná, hogy csupán E vitamin hiánya van?

2019. febr. 27. 15:34
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát bocs, de egy ilyen csúnya-gonosz gyógyszerlobbis megnyílvánulás után az egész állításod hiteltelen. Felyételeztem, hogy olvastál erről valami ténylegesen tudományos cikket, nem pedig a fenekedből rángattad elő, mint tényt.

Egyébként a vitaminbiznisz ma éppen akkora üzlet, mint a gyógyszeripar, lásd a dr. Lenkei féle üzletemberek. Egy ilyen kutatáshoz meg kb zéró finanszírozás kell. Akár itthon is lehetne csinálni ilyen kutatást.

2019. febr. 27. 16:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Orvostudományban meg van a bizonyítékokon nyugvó orvoslás, meg van a babona és a sötétség. Ez így ami előadtál pedig minden csak nem bizomyíték.

Na mindegy, a téma érdekel annyira, hogy utánanézzek a szakirodalomban.

2019. febr. 27. 16:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát, ja. Szép dolog a bizalom! És szar dolog felismerni, hogy egyedül vagy, nincs hátországod, mert az egészségügy nem fog rendbe tenni, ha egyszer egy (komolyabb) betegséggel kell szembenézned. Nekem is töretlen maradt a hitem, még akkor is, amikor az egyik (akkor még orvosi pályán mozgó) csemetém próbálta felnyitni a szememet. Csak amikor az én, addig érinthetetlennek hitt családomba is bekopogtatott a rák, akkor kezdtem kapkodni, mint Bernát a ménkűhöz. Szerencsére még időben. Nevezhetsz öntelt tökfilkónak, aki saját anyja életét kockáztatva szembemegy a (szerinted) bizonyítékokon nyugvó orvoslással, és megfosztja szülőjét a kemo áldásosnak éppen nem nevezhető rombolásától.

Nem papolok tovább. Amíg nincs baj, te sem fogod elhinni, ami amúgy kiszúrja a szemedet, mint ahogy én sem, és millióan mások sem hitték/hiszik el.

2019. febr. 28. 15:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Jajj ez annyira dög unalmas duma. És annyira tipikus. Önámítás az egész. Beteg rákos lesz, nyugati orvoslás sebészileg megoldja, majd közli, hogy kell az adjuváns kemo. Beteg meg persze fújjog a kemóra. Ha meghal, mert nem kapott kemót, akkor is a nyugati orvoslás a szar, ha meg életben marad véletlenül, akkor meg a kuruzslás lesz piedesztálra emelve a sebészek helyett.

Részemről ez a vita lezárva. Nem vagyok kíváncsi az áltudományos babonás baromságokra.

2019. febr. 28. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!