Szabad ezt a gyógyszert szedni?

12#
Nezz utana magad.
Avagy D-vitamin-hianyos vagy es nincs energiad ra...? Akkor kezdd el szedni, es kb 1-2 het mulva erezni fogod a kulonbseget.
(En egy napsuteses helyen elek, de igy is 2000 NE/nap az adagom D vitaminbol, kb 6-7 eve. Hja, azota elfelejtettem megfazni, elkerult az influenza, es ugy egyaltalan, nem voltam beteg.)

"Hetes tudnál nekem linkelni D-vitamin allergia elleni hatásáról orvosi normális szakmai cikket?"
Hetes vagyok, de a kérésedet nem tudom teljesíteni. Én nem vagyok egy linkhuszár, aki minden szavát kényszeresen alátámasztja. Én elmondom, amiit tudok a kérdésről, aztán, hogy ki mit gondol róla(-m), az abszolút hidegen hagy. Mifelénk sohasem volt divat kételkedni a másik szavában, de életem egy szakaszában a munkám az ország elmaradottabb vidékeire vezényelt. Na, ott volt sok olyan emberke, aki folyton arra biztatott, hogy kérdezzem meg xy-tól, hogy valóban úgy történt-e, ahogy ő előadta. Én ezektől kiütést kapok.
A másik meg, hogy a gyógyszeripar nem szokta reklámozni a vitaminkészítményeket. Vagy ha igen, akkor azokat, amik annyit érnek, mint halottnak az apró csók. Ennélfogva tanulmány sem készül mostanában a vitaminok hatásáról, hiszen azok iszonyú pénzbe kerülnek, és csak a gyógyszeripar tudná finanszírozni. Neki meg nem érdeke, hiszen IPAR-ról beszélünk. Profitorientált vállalatról. Ki ménkű venné pl élete végéig a keringési rendellenességre szóló gyógyszerét, ha megtudná, hogy csupán E vitamin hiánya van?

Hát bocs, de egy ilyen csúnya-gonosz gyógyszerlobbis megnyílvánulás után az egész állításod hiteltelen. Felyételeztem, hogy olvastál erről valami ténylegesen tudományos cikket, nem pedig a fenekedből rángattad elő, mint tényt.
Egyébként a vitaminbiznisz ma éppen akkora üzlet, mint a gyógyszeripar, lásd a dr. Lenkei féle üzletemberek. Egy ilyen kutatáshoz meg kb zéró finanszírozás kell. Akár itthon is lehetne csinálni ilyen kutatást.

Orvostudományban meg van a bizonyítékokon nyugvó orvoslás, meg van a babona és a sötétség. Ez így ami előadtál pedig minden csak nem bizomyíték.
Na mindegy, a téma érdekel annyira, hogy utánanézzek a szakirodalomban.

Hát, ja. Szép dolog a bizalom! És szar dolog felismerni, hogy egyedül vagy, nincs hátországod, mert az egészségügy nem fog rendbe tenni, ha egyszer egy (komolyabb) betegséggel kell szembenézned. Nekem is töretlen maradt a hitem, még akkor is, amikor az egyik (akkor még orvosi pályán mozgó) csemetém próbálta felnyitni a szememet. Csak amikor az én, addig érinthetetlennek hitt családomba is bekopogtatott a rák, akkor kezdtem kapkodni, mint Bernát a ménkűhöz. Szerencsére még időben. Nevezhetsz öntelt tökfilkónak, aki saját anyja életét kockáztatva szembemegy a (szerinted) bizonyítékokon nyugvó orvoslással, és megfosztja szülőjét a kemo áldásosnak éppen nem nevezhető rombolásától.
Nem papolok tovább. Amíg nincs baj, te sem fogod elhinni, ami amúgy kiszúrja a szemedet, mint ahogy én sem, és millióan mások sem hitték/hiszik el.

Jajj ez annyira dög unalmas duma. És annyira tipikus. Önámítás az egész. Beteg rákos lesz, nyugati orvoslás sebészileg megoldja, majd közli, hogy kell az adjuváns kemo. Beteg meg persze fújjog a kemóra. Ha meghal, mert nem kapott kemót, akkor is a nyugati orvoslás a szar, ha meg életben marad véletlenül, akkor meg a kuruzslás lesz piedesztálra emelve a sebészek helyett.
Részemről ez a vita lezárva. Nem vagyok kíváncsi az áltudományos babonás baromságokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!