Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Milyen krémet ajánlotok arcon...

Milyen krémet ajánlotok arcon lévő csecsemőkori ekcéma kezelésére?

Figyelt kérdés

A kisfiam 1 éves. Kb. fél éves kora óta az arcán ekcémás folt van. Csak az arcán, sehol máshol. Külföldön élünk. Voltunk már vele több orvosnál is. Kapott kétféle hidrokortizon krémet, antibiotikum kezelést. Ezektől ideiglenesen elmúlt a folt, de miután abbahagytuk a krém használatát lassan újra visszajött ugyanazon a helyen. A gyerekorvos azt mondta, hogy ne csináljunk vele semmit. Nem viszket, majd kinövi. Azt mondta, hogy a hidrokortizon krémet nem szabad sűrűn vagy hosszú ideig használni.

Magyar gyerekorvos a Psorioderm krémet ajánlotta, de azzal is csak romlik a helyzet.

Mivel arcról van szó, így nem lehet minden krémet használni.

Van valakinek valami tapasztalata? Esetleg tudna valaki olyan krémet ajánlani, ami bevált?

#krém #arc #ekcéma #Csecsemőkori
2018. szept. 25. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy tejallergia tesztet csináltattunk ilyen tünetek után, igazolta, hogy tejfehérje érzékeny.

Erre szteroidot és egyéb antibiotikumot én nem ajánlanék.

2018. szept. 26. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, valószínű lehet, hogy nem kontakt hanem belülről jön ki rajta.
2018. szept. 26. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Fenistil retard zselét. Ha a zselé nem elég, a Fenistilből van gyógyszer is.
2018. okt. 20. 04:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A Fenistil gélt és cseppet már próbáltuk.

Nekem azt mondta az orvos, hogy 2 éves kor alatt nem csinálnak tejallergia tesztet, mert nem lehetne belőle semmit sem levonni.

Egyébként ha meggyógyul az arca, akkor kb. 2 hétig tünetmentes és utána újra visszajön. Ilyen sűrűn pedig nem szabad kenni a krémmel amit kaptunk. Legutóbbi alkalommal nem kentem be rögtön ahogy előjött és odáig fajult a dolog, hogy hatalmas gennyes seb lett belőle. Ezzel el is mentünk megint az orvoshoz, aki végre elküldött bőrgyógyászhoz. Addig is felírt egy 5. krémet...

2018. nov. 19. 00:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekünk 6 hónaposan szúrták meg a fiamat tejallergia miatt.
2019. jan. 18. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!