Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Lehetek allergiás a tetoválásra?

Lehetek allergiás a tetoválásra?

Figyelt kérdés

Szeretnék magamnak tetkot. Mennyi ideig nem füredhetek?

Allergiás vagyok, de csak a növényekre, fákra. Ha fog kelleni menni vérvételre kontrollra, vagy allergiás tesztet fognak csinálni a ball karomon a tetoválás az nem baj? Sima fekete tetkot szeretnék

2018. júl. 13. 21:46
 1/1 Metionin ***** válasza:

A sima fekete festékre szinte kizárt, persze nagyon ritkán előfordul. De kérhetsz allergiatesztet tetoválás előtt ami abból áll hogy a tetkós tesz festéket a bőrödre, lefóliázza, pár óra múlva leveszed és megnézed hogy piros-e, viszket-e. Nekem így csinálta mert extra fehér és érzékeny bőröm van, bár a festék valami természetes szén alapú volt amire tényleg nagyon minimális az esély hogy valaki allergiás legyen. Később vérvételkor szerintem nem gond de az allergiatesztet valószínű hogy a hátadon fogják csinálni ezután.

Zuhanyozni amúgy azonnal tudsz, a lényeg hogy ne áztasd a tetkót, lezuhanyzol, utána papírtörlővel felitatod róla a vizet és bekened (amíg kell, fóliázod). 2 fóliázás közben mosni is érdemes finoman, antibacis szappannal. Strandra meg ilyen helyekre 1 hónapig nem szabad menni és a kész tetkót fényvédőzd is ha kimész, úgy nem fog fakulni.

2018. júl. 13. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!