Laktózérzékenyek ti az anyatejre nem voltatok allergiásak?
Anyatejen éltem 1 éves koromig, de anyám szerint sosem voltam hasfájós.
Folytatom: 28 éves koromig semmi gondom nem volt tejjel vagy más tejtermékkel.
Aztán egyszer csak kezdődtek a rosszullétek, hasi panaszok.., majd laktóz teszt, ami sajnos pozitív lett..
Szia!
Az anyatej kicsit más kategória. Nagyon ritka az a csecsemő, aki érzékenységet mutat az anyatejre. Olyan esetben viszont baj van a kicsi emésztőrendszerével. Ha ilyet észlel szoptató anyuka -pl. a kicsinek szoptatás után kb 20-30 perccel fáj a pocija, megy a hasa, túl sok gáz termelődik-, mindenféleképpen vigye orvoshoz! Tehát a válasz, hogy nem, nem érzékeny a laktózérzékeny az anyatejre szinte semmilyen esetben. Kivétel persze mindig van, de nagyon ritka, és nem a laktóz okolható azokban az esetekben.
Egyébként hozzáteszem, sokszor a laktózérzékeny egyén gyermekkorában nem mutat semmi tünetet, csupán 15-20 éves kora körül, vagy még később. Hosszú lenne leírni, hogy miért, de ha valakit érdekel, szívesen leírom. Én is laktózérzékseny vagyok-hála Istennek csak enyhén-, de addig nem volt semmi bajom a tejtől, amíg az anyukám által kifejt rendes tehéntől származó tejet ittam.
Remélem segítettem.
Üdv: egy ápoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!