Mennyi tej fogyasztása okoz emésztési problémákat?
Nagyon szeretem a tejet, van hogy napi 3-4 pohârral meg is iszok. Mostanában gyakran okoz hasmenést ez a mennyiség. Utalhat ez tejérzékenységre vagy normáis így? Köszönöm szépen a válaszokat!
25/N
Nálad ez az a mennyiség,ezek szerint.
Laktózérzékenységre utal,igen.
Mindenkinek eltérő a laktáz enzim termelése, akinek kevesebb van, annak kevesebb tej elfogyasztása is problémát okozhat, akinek meg jó sok van, az simán betol egy litert naponta és semmi baja. Nekem konkrétan 2-3 korty az a mennyiség :D
Tudom hogy csak laktózmenteset ihatok de a minap megkínáltak vaníliás tejjel és annyira finom hogy nem bírtam megállni. Kb. 1 decit ittam, fél óra a budin volt a próbálkozás jutalma :(
"Valójában semennyi tej sem okozhat hasmenést."
A csecsemőknek nem okozhat,így van.
De egy felnőtt ember,akinek folyamatosan csökken a laktáz a szervezetében,egy idő után nem fogja bírni a tejcukrot.
Ez természetes,hiszen nem a felnőtt embernek való a tej,hanem a csecsemőnek,ugyanis ezzel táplálja az édesanyja.Anyatejet sem iszunk csecsemőkorunk után,nem?
Ha természetes lenne a tej fogyasztása felnőttként,akkor nem lenne minden 3.ember laktózérzékeny vagy kazein allergiás.
Mindenki azt eszik/iszik,amit akar,de azért ne csapjuk már be magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!