Létezik hagyma allergia?
Szerintem lehetsz igen, valamelyik összetevőjére lehetsz allergiás, amely főzés következtében elillan, elpárolog, erejét veszti. Ezt kéne valahogy kikutakodni, hogy melyik anyag lehet ilyen, amely benne van a hagymában. És ha van ilyen köztük, akkor megnézni, hogy miben lehet még ilyen és azt megkóstolni vajon attól fájni fog-e a hasad.
Megtettem volna szívesen, hogy kutakszok, mielőtt ilyen haszontalan választ írok, csak késő van. :)))))
Köszönöm! Akkor ennek még utána keresek valahol és elmondom a gasztro-dokimnak, amikor legközelebb megyek hozzá.
A másodiknak pedig üzenem, hogy ha valamire érzékeny vagy, ahhoz nem lehet "hozzászoktatni" a szervezetet... Ha beviszed azt a valamit a szervezetedbe, idővel csak rosszabb lesz. Tudom, mert a tejjel is így jártam :/
Ez ugyanolyan mint az edzés. Csak az izomláz miatt nem alakult ki ilyen trend.
Mert a fitnessz életvitel most divatos, mivel ebben hatalmas biznisz van olyan embereknek, akik máshoz nem értenek, csak ahhoz hogy a tükörben nézegetik magukat.
A különféle allergiák megideologizálásában is hatalmas üzlet van, akivel elhitetik, hogy tejérzékeny, az a 250 Ft tej helyett vehet 800 ért szójaitalt...
Te sem az ételekre vagy allergiás, hanem a bennük rejlő gumiporra. Próbálj meg olyan helyeken termelt zöldségeket gyümölcsöket fogyasztani, ami távol esik főutaktól, forgalmas utaktól. Az útjainkon koptatott gumipor már bent van hagymában - zöldborsóban, de legfőképp lisztben - étolajban.
A mesterséges tartósítási eljárások szinte emészthetetlenné teszik az ipari élelmiszereket, mi szerint az gázasodik a belekben. A felszabaduló biogáz számtalan elváltozás alapja a szervezetben.
Addig figyelj oda ezekre, amíg csak a nyersen fogyasztott hagymától leszel rosszul, Mert ha már szinte semmit nem tudsz meg enni akkor lesznek a komoly bajok!
Te mesélted magadnak be, látod mennyire foglalkoztat, hisz itt is erről kérdezősködsz.
Tudod mit?
Allergiás vagy a hagymára, és ezért többet az életben rá se nézz!
A hagyma gyakorlatilag hipoallergén növény. Allergiás tünetek enyhítésére használják.
Ha mégis úgy gondolod, hogy a hagymára allergiás vagy, akkor egy allergológussal kell beszélned. A tüneteidet talán valami más okozza. Pl az erősen túlsúlyos embereknél fordulnak elő hasonló tünetek, de náluk ez nem egy alapanyaggal van összefüggésben, hanem anyagcserezavarral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!