Intolerenciám van, tej, tojás, búza. Azt vettem észre, amire az van írva, hogy "nyomokban" tartalmaz, az nem árt. Lehetséges?
Figyelt kérdés
#intolerancia #és tartalmazhat kérdése.
2017. dec. 9. 21:35
1/9 anonim válasza:
Lehetséges,mivel azokban nincs,csak nyomokban tartalmazHAT. Ezért nem vagy rá allergiás. Mivel egy gyártósoron többféle kaját gyártanak,nem fogják kisúrolni mm-enként az egész gépezetet. Nyomokban maradhat rajta ez-az. Elméletben.
2/9 anonim válasza:
Ezért kötelező ráírniuk. De amúgy nincs benne.
3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként az intolerancia javulhat? Van valami tipp, hogy esetleg hogyan próbáljam meg "vissza szoktatni" magam...mivel, és milyen mennyiségben kezdjem, hogy emeljem az adagot? Jó lenne, ha legalább tejet ihatnék, sajnos a laktózról, és a tejfehérjéről is le vagyok tiltva...vagy legalább tojást...
2017. dec. 10. 15:33
4/9 anonim válasza:
Hány éves vagy? Húgom a legtöbb allergiáját kinőtte. De ezt csak orvos engedélyezheti, hogy ilyeneket egyél.
5/9 eddiboy válasza:
Az intolerancia és az allergia nem ugyanaz. Az intolerancia tünetei (általában hasmenés) csak nagyobb mennyiségtől jönnek elő, az allergia már nyomni mennyiségtől is előjöhet (kiütések, arcfelpuffadás, fulladás), ezért kell ráírni.
6/9 anonim válasza:
a nyomokban tartalmazhat szöveg egyszerű alibi. Láttam én már olyan termékeken is, melybe max úgy kerülhetett az adott anyag, ha a vagonban, amiben a búzát szállították, előtte mondjuk petrezselymet vittek. Vagy mogyorót. Vagy ilyesmi.
7/9 anonim válasza:
Mind az intolerancia, mind az allergia megszüntethető a megfelelő étrend felállításával. Ne feledjük, mindkét állapot (nem betegség, hanem állapot!!!) a mai étrend hozománya. Sajnos sem az orvosok, sem az élelmiszerszakértők nem siethetnek a segítségedre, hiszen mindkét szakember a gyógyszeripar által fenntartott egyetemen tanulta a szakmáját.
Ha valóban gyógyulni akarsz írj privit.
8/9 anonim válasza:
Nekem is van tej allergiam és úgy lehet nagyjábol visszaszokni ha csak mértékkel keveset eszel,mert ezzel nem terheled meg a szervezeted.
9/9 A kérdező kommentje:
Nekem laktóz intoleranciám, és tejfehérje allergiám van...arra gondoltam, hogy esetleg nincs-e olyan módszer, hogy első nap iszom, egy kiskanállal...második nap evőkanállal, stb. Így növelve az adagot...
2017. dec. 18. 14:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!