Bögölycsípés következtében hatalmasra dagadt a
vádlim. Aggódjak?
Figyelt kérdés
Tegnap délután megcsípte a vádlimat (a kétfejű lábikraizom körüli területen) egy bögöly miközben a lóval dolgoztam. Pár órával később ökölnyi területű rész volt bedagadva, viszketett, de nem zavart annyira. Viszont estére ez tenyérnyi méretűre húzódott, megkeményedett, és fájt, ha körülötte megnyomkodtam. Viszketett is, de a vakarásra még jobban fájt. Ma reggelre a még nagyobb lett szerencsére, plusz égő érzés volt a csípés környékén... Megint dolgoztam, lovagoltam (a csizmát is alig tudtam összecipzározni), és mostanra annyira be van dagadva az alsó lábszára, hogy a sípcsont domborulata eltűnt, ilyen gusztustalan "egybelábam" lett... Szintén ég, viszket, fáj, és olyan kemény, mintha a csontot fogdosnám... Utánanéztem, írják ezeket mint tüneteket, de nem ennyire drasztikus megjelenéssel. Allergiás lennék rá, esetleg van miért aggódni?
Inkább érzékenyebb.Az allergiás az kajak rosszul van.
Nekem is volt ilyen ugyanigy a vádlimon nagy 50forintos méretű a közepén szúrásnyommal.
Fájni nem fájt csak viszketett de nagyon és kőkeményre dagadt.én nem lovagolok de a lányaim igen és a foglalkozás végén még elköszöngetnek a lovaktól meg adnak nekik répát,és olyankor bemegyek velük.én is az istállóban szedtem össze.
2016. okt. 1. 15:54
2/5 anonim válasza:
Ha be tudsz menni ügyeletre, akkor inkább menj be, mert ezt jól tudják kezelni. Anyám ugyanígy volt, a helyi ügyeletről azonnal zavarták be a kórházba, hogy ez súlyos. Kapott injekciót, gyógyszert, jöhettünk haza. Allergiás reakció ez is, nem feltétlen leszel rosszul, de ki tudja.
2016. okt. 1. 15:59
3/5 anonim válasza:
Kend be antihisztaminos kenőccsel, Fenistillel pl., és borogasd. Ihatsz egy kis kálciumot is. Az a baj, hogy a vakarással még több hisztamin szabadult fel a csípés helyén.
Ha nincs otthon ilyesmi, tegyél rá egy fél hagymát, az csökkenti a viszketést, és borogasd be. Túrós borogatást is javasolnak, hűsít és csökkenti a duzzanatot.
Sajnos, a bögölycsípés következményei napokig eltartanak. Ha a Fenistil és a borogatás ellenére sem javul két nap alatt, menj el orvoshoz, hordozhatott valamilyen fertőzést is a rovar.
2016. okt. 1. 15:59
4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a segitseget! Elmentem dokihoz vele, es kiderult, hogy bakterialis fertozes alakulhatott ki a csipes miatt. Kaptam antibiotikumot, kremet, miegymast, lassan jobb lesz :)
2016. okt. 2. 08:42
5/5 anonim válasza:
Na ezt azért jó tudni,akkorhát nem vagy allergiás rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!