Lehet valaki allergiás méh- és darázscsípésre úgy, hogy korábban nem volt az? Kialakulhat az idők folyamán allergia?
Közel 60 éves vagyok. Már gyermekkoromban is voltak barátaim, akiknek különböző mértékben okozott gondot a darázscsípés. A darazsak mérge sem egyforma, és az sem mindegy hogy hol, milyen mélyen hatol a fullánkja. ha közvetlenül valamelyik érbe fecskendezi be a mérget, általában az váltja ki az allergiát. Ebben az esetben a vérrel rövid idő alatt eljuthat a szervezet bármelyik pontjába, ahol bénító hatást fejthet ki.
Többen egy életen keresztül soha nem voltak allergiás reakcióik, idősebb fejjel, viszont súlyos reakciókkal kerülnek kórházba. Tavaly mindkét kezem be volt dagadva, hogy négy hétig fogni sem tudtam. Korábban ha megcsípett valami, soha nem volt, még a legenyhébb dagadás sem rajtam. Tavaly megszenvedtem, öt helyen szúrt meg a darázs kaszálás közben, mert belekaszáltam a fészekbe.
Nem az allergiától kell óvakodni, hanem magától a darázscsípéstől! Druszám is ugyan így járt. Ő is elkaszálta őket, közel száz helyen szurkálták meg, alig értem be vele a kórházba, ahol ellátták, és a legsúlyosabb allergiát állapították meg nála. Korábban Ő sem volt allergiás, és az után is csípte meg már darázs, amikor semmi problémája nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!