Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Milyen allergia lehet ez?

Milyen allergia lehet ez?

Figyelt kérdés

Ha otthon vagyok folyamatosan be van dugulva az orrom. Ha kilépek az utcára, 5 percen belül elmúlik, ha hazaérek, 5 percen belül ismét nem kapok levegőt. Az egész házban jelentkezik ez az orrdugulás, de főképpen akkor, ha lefekszem aludni.

A párnákat kimostam, kiporszívóztam a matracot (másfél éves matrac), kimostam a takarót, stb. Ezután is jelentkezett.

Van két macskánk, de nem hiszem hogy ők okozzák, mivel barátomnál is van 2 macska, és ott semmi bajom nincsen.

Vettem erre allergodilt, ami nem igazán érzem, hogy hatna. Emellett szedem az Allegra Fortét, de emellett is bedugul az orrom. Továbbá a szobámba szinte állandóan megy a légtisztító, hiába.

Nincs ötletem, hogy nálunk otthon mi lehet, amivel sehol máshol nem találkoztam.

Orvoshoz elmennék, csak nem tudom, hogy kihez forduljak ezzel, vagy hogy van-e rá megoldás egyáltalán.

Köszi a válaszokat

2016. aug. 9. 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Valami olyan,ami csak a házban van. Házipor mindig lesz,azt nem lehet teljes mértékben eltüntetni, de lehet hogy penészes valahol valami,arra is kijöhet allergia. Ágynemű nem toll?
2016. aug. 9. 18:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem, szintetikus, a takaróm is. Ráadásul most nyáron csak pléddel alszom, az meg műszál. A párnák is kb másfél évesek, ki vannak mosva, újak.

A porral máshol is lenne bajom. A lakás nem ázik, penészt nem látok a falakon sehol.

2016. aug. 9. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Hogy mitől lehet ez,érdekes dolog mert nálam szintén ugyanígy van,csak itthon jön elő. Nincs a házatok körül valami olyan virágzó növény vagy bármi,ami allergiát okozhat?
2016. aug. 9. 21:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki a légtisztítót, a porcsívó kimeneti nyílására zserkessz egy papír porzsákot. Alaposan szellőztesd át a lakást. Ha vannak virágaid, a virágföldből is jöhetnek alergizáló anyagok, amit a légtisztító nem képes kiszűrni.
2016. aug. 10. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!