Ha eddig nem voltam allergiás a darázscsípésre, akkor most lehetek?
Figyelt kérdés
Nemrég egy órája a talpamon megcsípett egy darázs. Eléggé fáj és piros is körülötte. Attól félek hogy allergiás vagyok rá, mert elég régen csípett már meg darázs. Ittam calcimuscot meg borogatom jéggel. A válaszokat előre is köszönöm!:)2016. júl. 14. 18:33
1/5 anonim válasza:
Ha fáj, duzzadt és piros, az teljesen normális. A darázscsípés ilyen. Ha az egész tested tele lesz kiütéssel, megduzzad a szemed, ajkad és egyre rekedtebb a hangod, mert a gégéd is ödémás lesz, esetleg hasmenésed van, ráz a hideg, akkor hív mentőt. De ha eddig nem jártál így, most már valószínűleg nem fogsz.
2/5 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm a válaszodat!:) Kicsit érzek gombócot a torkomban, de lehet hogy csak beképzelem magamnak mivel eléggé ilyen vagyok..:/
2016. júl. 14. 18:44
3/5 anonim válasza:
Ha maskor megcsip darazs akkor aztasd vizbe, egy fel ora alatt kb kiazik es utana nem is fog latszani, se fajni.
4/5 anonim válasza:
Egyébként van olyan vizsgálat, ami alapján meg lehet mondani, hogy valaki veszélyes mértékben allergiás az ilyesmire? Mert nekem például nem rémlik, hogy valaha megcsípett volna darázs és az elég szívás lehet, ha az erdő közepén derül ki, hogy én is azok közé tartozom, akik félholtak lesznek ettől.
5/5 anonim válasza:
A darázs a csípéskor mérget fecskendez a bőr alá, ettől alakul ki a nagyobb kiterjedésű, fájó piros duzzanat. Ez az immunrendszer teljesen normális védekezőreakciója. Allergiáról akkor lehet beszélni, ha a fentebb már leírt súlyosabb tüneteket is észlelhetők.
Szoríts egy fél gerezd vöröshagymát a csípésre, ez segíteni fog 10-15 perc alatt szinte a minimumra levinni a gyulladást és a duzzanatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!