Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Allergiás vagyok az avokádóra?

Allergiás vagyok az avokádóra?

Figyelt kérdés
Most ettem 2 perce kenyéren avokádós krémet amit anyu csinált, csak a felét ettem meg mert éreztem hogy valami fura most fáj a torkom tőle vagy nem is tudom, elég rossz érzés...ez allergia és ha igen elmúlik magától vagy inkább vegyek be egy xyzal-t? (allergia gyógyszer)

2016. ápr. 14. 21:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát... Ha rosszabbodik, akkor ügyelet. Elképzelhető hogy allergia, de nem hiszem hogy sima allergiagyógyszer jó erre.
2016. ápr. 14. 21:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Most egy fokkal jobb bár még mindig fura nyelésnél...az biztos avokádót nem eszek többet. Ha rosszabb lesz akkor beveszem az allergia gyógyszert ha meg nagyon rossz akkor ügyelet bár nem hiszem hogy arra szűkség lenne, vagyis remélem. Köszönöm a gyors választ!
2016. ápr. 14. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem kalciumot vegyél be, az allergia gyógyszerek általában megelőzőek..de lehet ez kivétel. Viszont a kálcium biztos enyhít. Amúgy lehet allergiás vagy rá, de lehet más volt az vagy valamilyen kombináció amit nem bírsz. Azért tartózkodj az avokádótól:)
2016. ápr. 15. 16:03
 4/10 anonim ***** válasza:
4es, te se vagy tisztában a biológiával és az emberi test működésével úgy általában...de mindegy is, azért osszad az észt nyugodtan:)
2016. ápr. 15. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

En voltam a Melyen Tisztelt "4-es", akinek leszedtek a hozzaszolasat, gondolom valami patikus vagy egyeb gyogyszer-maffia tag lehet a moderatorok kozott :)

Kedves kerdezo, bocsasd meg nyers hozzaszolasom (ha egyaltalan olvastad), csak felduhit amikor ennyi butasagot latok magam korul. Igazabol nem is butasag, hanem felelemmel vegyes lustasag. Rohejes, ahogy a reklamokkal agyonkondicionalt emberek rohangalnak minden apro-csepro nyavajajukkal a mindenfele placebo-pirulakert a patikaba hogy majd attol jobban lesznek, mikozben mashol emberek halnak ehen es szomjan, vagy eppen fagynak halara mert tuzelore nem jut. A haborus ovezetekrol nem is szolva.. Persze nem azert irom h barkinek buntudata legyen, csak erzekeltetni akarom a problemak nagysasgrendiseget. Nem kene mas, csak egy kis jozan esz es igyekezet hogy valtoztassanak az eletukon, de nem azt nem, mert mindig egyszerubb bekapni egy pirulat.. Ezzel persze semmit nem oldanak meg sot hosszu tavon csak bajt csinalnak maguknak es akkor majd tenyleg lesz bajuk. En regota es rendszeresen fogyasztok avokadot, tudom milyen es azt is tudom hogy ha nem jol keszited el, akkor nem biztos hogy izleni fog, plane ha ritkan eszel vagy most eloszor. A torkod viszont akkor sem fajhat tole, ott mar mas baj lehet, ami szerintem kulonben psziches nalad: ettel valami ujat amiben nem teljesen bizol es nem izlett. Kulonben mi rakott meg bele anyukad? Csak ugy erdekelne.. A vilag egyik legjobb receptje a guacomole, konnyen gyorsan elkeszitheto es tele van tapanyaggal, asvanyi anyaggal. Es akkor jossz es felidegelsz :) hogy Te aztan eletedben tobbet nem eszel avokadot. Na ezektol ki tudok jonni a sodrombol. Azert remelem nem vettel be semmit es mar jol vagy. ;)

u.i.: ha ennyire felsz, menj el egy allergiatesztre, bar szerintem kutya bajod (es epp ez a "bajod")!

Utolsonak: te persze nyilvan biologus orvosprofesszor vagy, eltalaltam?

2016. ápr. 16. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem, de tudod vannak allergiás emberek vannak ételérzékeny és intoleranciával küzdő emberek, akik igenis reagálnak néhány ételre. Nem pszichés dolgok, hanem pl enzimhiány áll a háttérben. Ez genetikai eredetű, ami ellen nem lehet semmit tenni és nem az elkényeztetés okozza! És annak akinek mondjuk annyira rossz erős hogy az adott étel okozta a duzzanattól mondjuk a torkában akár meg is halhatna annak igenis szüksége van gyógyszerre. Sőt attól se gondolom hogy jó megvonni a gyógyszert aki mondjuk viszkető kiütésekkel lesz tele. Persze vannak a világban még problémák, de ha az embernek van lehetősége a sajátján enyhíteni gyógyszerrel, akkor tegye meg. Persze van az a pont amikor már a másik mellékhatására szeded az újabbat, vagy felesleges az egész, de nem minden helyzet ilyen. És azzal hogy nem veszel magadnak gyógyszert és szenvedsz azzal nem segítesz azokon akik éheznek. Szóval olvass utána a dolgoknak hogy milyen okai és következményei lehetnek az ilyen problémáknak mielőtt ilyeneket írsz. Nem kell biológia professzornak lenni, hogy az ember tájékozott legyen ilyen tekintetben is legalább annyira hogy ne higgye azt hogy ez nem létező probléma.
2016. ápr. 16. 13:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekemis ilyen van, csak az almától, körtétől stb. De max 1 óra és vége
2016. ápr. 16. 19:58
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Nos akkor talan Te is olvass utana dolgoknak, mert a legtobb allergiat, a legujabb kutatasok szerint, a rendellenes taplalkozas, a sok muanyag es elettelen sz.r amivel ma a tomegeket etetik, illetve egeszen kis korban akar meg pocaklako korban bekovetkezett traumak okozzak. Olyan nagyon ritkan van h genetikatol fogva allergias valaki valamire, de konnyebb arra fogni termeszetesen. Ez a megkozelites kenyelmi es foleg profitorientalt megfontolasokbol van elterjesztve, a hagyomanyos es idejet mult orvosi dogmak egyik hagyateka ha ugy tetszik. Ne vitazzunk inkabb es sajnalom az osszes szerencsetlent akiknek meg az almatol is baja van, hat milyen ember az ilyen?? Az elso szel elfujja, mondana szegeny nagyanyam.. Szomoru hogy itt tartunk, de nem lesz jobb ha nem latjuk be h a sajat lustasagunk es nemtorodomsegunk az igazi oka..
2016. ápr. 17. 13:36
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Meg annyit a genetikarol, h ez iranyu kutatasok soran ugy talaltak hogy az eletmoddal (es ebben benne van a taplalkozas milyensege is) igenis lehet javitani vagy eppen rontani a sajat genetikankon. Ezek a kutatasok persze meg gyerekcipoben jarnak de en hajlok ra hogy elhiggyem. Ezt viszont nem fogjak nagyon reklamozni, mert egyre nagyobb biznisz a genetika es mostanaban mar kiterjesztik egyfajta orvosi szolgaltatassa is (jo penzert persze).
2016. ápr. 17. 13:40
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Vegezetul: rovid tavon megoldas lehet a gyogyszer ezt nem vitatom. A gond az hogy az emberek mar mindent a gyogyszerektol varnak, ezert mertektelenul szedik oket, akkor is ha amugy nem lenne indokolt. Ezert akadtam ki, vagod? :)
2016. ápr. 17. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!