Káros hosszútávon az előírt adag kétszeresét bevenni?
Rosszul küldtem el, úgyhogy itt írom a részleteket:
Pár éve kimutatták bennem az örökölt pajzsmirigy alulműködést, majd miután arra gyógyszert kezdtem el szedni, kb egy fél-1 évvel később hőkiütéses allergia tünetei jelentkeztek rajtam ( fizikai munka vagy stresszhelyzet esetén kivörösödök a mellkasomon és hátamon ami viszket és ég). Sikerült rájönni hogy hisztamin érzékenység, és sok próbálgatás után a Telfast 180mg-os változata sikeresen megfogta az allergiát. Ám az utóbbi hónapban a gyógyszer nem képest teljesen megfogni, ezért kipróbáltam a napi két tabletta szedését, ami nagyjából bevált. Kérdésem hogy ez mennyire káros a szervezetnek?
Nem tudok róla, hogy az lenne.
Én is annyit szedek...
Nem feltétlen jó dolog, a májat terhelheti, az alulműködésnél meg amúgy is magasabb lehet a koleszterin.
Az endokrinológusoddal is beszélj, lehet egy fajtaváltás megoldja a gondod (van akinek pl a Letrox nem jön be, van kinek a L-thyroxin ).
Viszont lehet az is, hogy érdemes lenne vényköteles fajtára váltani (ha nem oldja meg pl a hormonpótlás váltás, ha az váltotta ki) mert azok erősebbek, hatékonyabbak bőrgyógyász segíthet ebben. Nekem pl az akném volt így, a vény nélküli dolgok nem váltak be, váltottam vénykötelesre és megoldódott a gondom. :)
Nem káros, szedd.
(kérek mindenkit ne beszélje le a szerencsétlent a hülyeségéről... ne álljunk utat a természetes szelekciónak. Régen volt Taigetosz, most már csak az ilyen lehetőségek menthetik meg az emberiséget... hadd hulljon a férgese!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!