Melyik sótégla hatásosabb otthonra a Parjadi, vagy a Himalája?
Nekem mindegyik van.
Nem biztos, hogy az a drágább a jobb, mert azt ugye messziről hozzák. A "messzi" meg eléggé relatív fogalom.
A himalájai szebb.
Erről nem fogsz megbízható választ kapni sem ezen az oldalon, sem máshol, mert ilyen összehasonlítás nincs, csak reklám szöveg mindkét részről:
Szomszédom gyermek-pulmonológus, allergológus.
Nem tudom mennyire jó, de szerinte egyik sem, s az un. sószobák sem érnek semmit.
Ami hatásos, az olyan sószoba, ahol porlasztják. Ha csak téglákkal kiraknak egy helyiséget, attól az még nem lesz gyógyhatású, mint ahogyan a sólámpák sem.
Így teljesen mindegy, hogy parajdi, vagy a Himalájától távol bányászott himalájainak nevezett só.
A bútorokban nem tesz kárt, sőt, ha túl nedves a levegő, akkor segít is, mert a só magába szívja.
Nekem ez, mivel régi belvárosi lakásban lakom, külön előny.
Ha száraz panelben laksz esetleg, akkor meg eleve párologtat az ember. (Laktam ott is, volt párásítóm.)
Köszönöm a válaszokat!
Én arra gondoltam hogy a fiam ágya körül teszek Parjadi-t (40db-ot), mert sajnos kicsit vizesedik a fal hiába vakoltam újra légáteresztő vakolattal. Tudom a sótégla a vizesedést nem gátolja meg, de nem is akkora mértékű a víz a falon. A radiátorra pedig Himalájai só szeleteket.
Olvastam a pulmonológus szomszéd nem hiszi hogy ez megoldaná a helyzetet, de kíváncsi lennék ellenpéldákra is, mert úgy látom hogy páran használjátok.
Van esetleg valakinek jó tapasztalata, hogy használt neki?
A mi pulmonológusunk szerint meg se a sószoba, se a porlasztás nem ér semmit.
Pszichés hatása persze lehet, ha pedig a szülő megnyugszik (ő mindent megtett), nyugodtabb lesz a gyerek is, és javul az asztma. Az optimális páratartalmú, allergén mentes levegő is kifejezetten hasznos, de hogy ez egy barlang, vagy egy speciális kialakítású szoba, az már mindegy.
A sóbarlangokban a só tömege az ami távol tartja a föld felszínén nem kívánatos rezgéseket. mert ez a barlang belsejében nincs ezért a szervezet gyorsabban tud regenerálódni. De ez sem hat mindenkire egyformán. A sóbarlangok hatásfoka is csak 30% körül van. 100 emberből csak harminc vesz észre magán javulást.
Ennek eléréséhez nem 40 tégla, de 40 tonna só is kevés.
A kisgyermeknek inkább magasnyomású oxigént kellene lélegeznie napi negyven percben. Ez lehetőséget biztosít a szervezete teljes regenerálódására.
A sólámpa lényege, hogy a levegőből korábban felvett nedvességgel együtt prolog a só(oldat). Szakaszos üzemeltetéssel.
Hogy a hatása milyen, arról nincs klinikai hatázsvizsgálat.
De hogy igen korrozív, afelől nincs kétség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!