PDD allergiám van! A kérdés az hogy így csináltathatok tetoválást?
Pár perc utána olvasás után több helyen sem tanácsolják (vagy ahol tiltják) a tetoválást a PDD-eknek.
Kiemelek egy részt
"A PPD egy nagyon erős, mérgező hatással is rendelkező vegyület, melyre szervezetünk a vele való érintkezést követő napokban is reagálhat. A fekete henna és az ezzel készült testfesték tartalmazza ezt a vegyületet. Az anyag a testfestés által behatol a bőrbe, azon keresztül a véráramba, és károsíthatja a sejteket, szöveteket. Az allergiás reakciók skálája sokszínű: lehet viszketés, bőrpír, gyulladás, de a későbbiekben egyéb allergiák és a bőrrák kockázatát is növeli. "
Testfestékek vagyis a tetkónál használt festékek sem jók.
Cssináltass először egy kis vonalat vagy pontot aztán kiderül!
Ha az begyullad vagy "megég" akkor egyértelmű.
Szerintem minden festék színben benne van az a vegyület ami allergiát okozhat neked.
Ha annyira akarsz tetoválást akkor menj el a dokihoz, aki szakértője a PDD-nek és kérdezd meg, hogy ő mit tanácsolna. Ha az orvos azt mondja, hogy nyugodtan lehet tetkód akkor csináltass. Ha azt mondja, hogy felejtős, akkor tudomásul kell venned, hogy neked sosem lesz tetkód.
Én pl: világ életemben búvárkodni szerettem volna. Minden évben mielőtt megyek a tengerhez ( tenger mellett élek) kikérem az orvosom véleményét. Sajnos minden egyes alkalommal eltilt a búvárkodástól. (súlyos asztma az oka) Beletörődtem, hogy csak nézem ahogy a többiek lemerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!