Most igyak tejet vagy sem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár napja állapították meg rólam, hogy laktózérzékeny vagyok. Így hirtelen elég ijesztőnek tűnik, hogy nem ehetek tejes dolgokat és kissé bizonytalan is vagyok, annyi mindent olvas az ember. Elsősorban azok tapasztaltaira, történeteire, javaslataira lennék kíváncsi, akik hasonló cipőben járnak. Ki hogy birkózott meg vele? Most akkor ihatok tejet vagy sem? Mit javasoltok? Köszi a válaszokat előre is!2015. júl. 16. 14:18
2/7 anonim válasza:
ne igyál, mert az immunrendszeredet folyamatos készültségben tartanád. elég sok betegséghez vezethet ez, persze évek alatt. utána meg már nem is fogsz arra gondolni, hogy a tejtől volt. egyszerűen rossz az immunrendszerednek, rontja az egészségedet.
3/7 anonim válasza:
Laktózmentes tejet ihatsz. Amúgy mostmár vannak tabletták, amiket beveszel egy laktózos kaja előtt és akkor simán ehetsz.
De ma már szinte mindenből van laktózmentes is, szóval nem nehéz megbírkózni vele :)
4/7 A kérdező kommentje:
Ennyire veszélyes lenne? Sokat olvasgatok mostanában, és mindenhol aztírják, hogy igazából a tünetek kellemetlenek, de komolyabb gondot nem okoz. A Lactase tabletta jó ötletnek tűnik, de egyrészt drágának találom, másrészt azt írják hogy vényköteles! Nem szívesen rohangálék dokihoz ilyenek miatt…
2015. júl. 24. 12:03
5/7 anonim válasza:
Nem veszélyes, de kellemetlen és esetleg rosszabbodhat. Ha folyamatos puffadást, hasmenést, esetleg hányást akarsz, akkor nyugodtan egyél/igyál bármit.
Én inkább választottam a laktózmentes ételeket és néha a lactase-t, mint ezeket a tüneteket, amik sokáig megkeserîtették egy-egy napomat.
6/7 anonim válasza:
de, hosszú távon veszélyes. nekem a hormonrendszeremmel akadtak problémáim, és az első dolog, amire az orvosok rákérdeztek, hogy iszom-e tejet. én enyhén vagyok rá allergiás, tehát néha ettem/ittam tejterméket, főleg laktózmenteset, de állítólag nem csak a laktóz a gond a tejjel kapcs, más összetevőjére is rosszul reagálhat a szervezet.
7/7 A kérdező kommentje:
És a millandjoyhoz mit szóltok? Próbáltátok már? A gyógyszertárban ajánlották, és nagyon tetszik benne, hogy nem vényköteles.
2015. júl. 31. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!