Folyamatos csalánkiütések ellen mit javasoltok?
Nos már kb 2 éve folyamatosan előtörő csalánkiütéseim vannak. Néha 1-2 hétre elmúlnak de utána újra előjönnek. Korábban sose voltak hasonló gondjaim sőt sose szorultam kórházi kezelésre, nem volt gond az egészségemmel. A kiütéseim enyhén viszketnek és szinte az egész testemen előfordulnak de általában reggelre elmúlnak.
A képen pont ilyen kiütéseket lehet látni.
Esetleg akinek van tapasztalata a csalánkiütésekkel és tudna tanácsot adni arra vonatkozóan hogy mitől fordulnak elő és mivel lehetne orvosolni azt megköszönném.
Eddig 7 bőrgyógyásznál voltam és elég sokáig a diétáik szerint éltem sajnos fölöslegesen mert a kiütések továbbra is előfordulnak.
Előre is köszönöm a válaszokat
20/F
Szépen türelmesen ki kell szűrni, hogy mi hozza elő. Más módszer nincs rá. Aztán vagy az alapproblémát kell kezelni, vagy kerülni.
Lecserélni a mosószereket, pár hétig figyelni. Kozmetikumokkal ugyanígy. Ha szedsz bármilyen gyógyszert, vitamint, mindenféle testépítős dolgokat, azokat is végig kell tesztelni - persze a gyógyszerek esetén a kezelőorvost be kell vonni.
Legjobb, ha vezetsz egy excel táblázatot, beírod ezeket meg a tünetek erősségét, elmúlását és úgy könnyebb lesz ellenőrizni. Könnyen lehet valami étel is, azokat is mindig írd fel.
Azt nem írtad, hogy voltál-e allergiavizsgálaton, ha esetleg még nem, akkor mindenképp kéne az is. És egy alapos belgyógyászati kivizsgálás is kell. Bőrgyógyász helyett inkább a háziorvosodtól kérj beutalót, ha a bőrgyógyászatra irányít, mondd el neki, hogy már hétnél is voltál és semmi eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!