Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Miért van ennyi hazugság a...

Miért van ennyi hazugság a pollen és más allergiák körül?

Figyelt kérdés
A legtöbb helyen az olvasható róla, hogy lelki okai vannak, ami nyilvánvalóan egy népbutító nagy marhaság. Valójában szerintem egyes vegyszerek és élelmiszerek okozzák, de talán kórokozók is képesek ilyen módon károsítani az immunrendszert, hogy ez legyen a következmény. Az allergia, mint folyamat, tulajdonképpen az immunrendszernek egy hibás (indokolatlan) védekezése olyan anyagokkal szemben, amik nem károsítják a sejteket. Elegem van már abból, hogy nem találok valódi okokat és megfelelő gyógymódot a "betegségemre". Arról sem lehet olvasni sehol, hogy mikor írták le az első tüneteket, mikor nevesítették először ezt a betegséget. Körülbelül 12 éves korom óta vagyok pollen allergiás, és már 13 éve minden tavasz kínlódással telik. Gyógyszert nem szedek, mivel nem akarok folyamatosan tünetkezelő gyógyszereket szedni, nem szeretném ezzel is roncsolni a szervezetem. Összegezve tehát, miért lehet ilyen keveset tudni az allergiás betegségről?

2015. máj. 5. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:

'miért lehet ilyen keveset tudni az allergiás betegségről'

Talan mert az emberi szervezet mukodeset csak toredekesen ismeri az orvostudomany? Vannak betegsegek, amikre csak tuneti kezeles letezik jelenleg, kb. az osszes autoimmun, az allergiak, es meg kb. egy tonnanyi masik. Ha direkt azert szenvedsz, hogy ne 'roncsold' a szervezetedet, az a te dolgod, a magam reszerol nem hagyom, hogy meg jobban elhatalmasodjon rajtam, es idoben beszedek valami antihisztamint...

2015. máj. 5. 22:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is beveszek antihisztamint, amikor már elviselhetetlenek a tünetek, viszont rendszeresen szedni, na az azért már tényleg túlzás.
2015. máj. 5. 22:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is van pollenallergiám. Ezek az észrevételeim:

Nyáron nehéz megállni, de ha kevesebbet piázok, enyhébb az allergia(piazas közben alapból tompul, de utána durvább lesz).

az indokolatlan mennyisegű gyümölcs zabálás átmenetileg tünetmentessé tett. Napi 1.5-2 kiló cseresznyével nyomtam.

Valami egyébként van a lelki okban is. Pl ha valamivel nagyon el vagyok foglalva, koncentrálok, addig "szünetel" az orrfolyás.

2015. máj. 5. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom hogy a pollen önmagában nem okoz senkinek allergiát. Viszont a pollenre rakódó Diesel-kipufogófüst együttesen okozza a panaszt.

Az unokaöcsém "pollenallergiás" (azért tettem idézőjelbe mert csak ez az elnevezése ennek a panasznak). De csak városon vannak panaszai, tehát ahol szmog is van. Falun a forgalommentes szülői házunkban vagy bárhol a természetben ahol nincs szmog, ott akár hempereghet is az "allergiát okozó" növények közt azok virágzása idején, ott panaszmentes. Míg városon meg allergiaszezonban jelentkeznek a tünetei.

---

Amúgy a köhögések közt tényleg van olyan hogy pszichogén köhögés, aminek tényleg lelki okai vannak. Ezzel meg én rendelkezem. De csak meghatározott kiváltó okok esetén jön elő. Nálam a kiváltó okok közös jellemzője az hogy ha kiesik kezemből életem irányítása mert mondjuk valami nem tisztességes személyek veszik át. Tehát ha úgy érzem hogy nem én irányítom életem. Ekkor hetekig vagy akár hónapokig köhögök és akár hányás is kísérheti. A kiváltó ok megszüntével a pszichogén köhögés olyan hirtelen múlik el mint ha egy elektromos kapcsolót billentettek volna át a másik állásába.

Ha sokáig tart a pszichogén köhögés akkor reflux is kísérheti. Ekkor a gyomorsav marja a torkot és ettől kezdve fizikai tényezők is ingerelni tudják a torkot. Például ételek, italok, szennyezett levegő. Ekkor már nem mindig könnyű megállapítani hogy mi okozza a köhögést hisz már két oka is van, lelki is és fizikai is.

A pszichés köhögésre én sem használok semmiféle gyógyszert, mivel hosszú évek tapasztalatából tudom hogy gyógyszer nem, csak egy valami segít: A kiváltó ok megszüntetése.

2015. máj. 5. 22:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyakran gondolom én is úgy hogy a fizikailag megnyilvánuló betegségek kiindulási oka lelki eredetű. Például a 4-ben említett unokaöcsém esetében is gondoltam úgy hogy nem elég neki az hogy ne legyen szmogos környezetben. Hanem kiegyensúlyozott lélek is kell neki. Az autómentes természetben igaz hogy nem volt semmiféle allergiája, ahogy a nagyszülei háztáji gazdaságában sem. Viszont ezeken a helyeken nyugalom is volt. Nem csak szmogmentesség. Vagyis biztosítva volt a kiegyensúlyozott életmód. Ilyen helyeken nekem sem jelentkezik a pszichés köhögésem, még akkor sem ha fizikai kiváltó okokat produkálok például poros úton.

Gyerekkoromban falun éltem és mindig hidegen hagyott ha például a TSZ vegyszerezte a termőföldeket, tudtam hogy árt ugyan de annyira kiegyensúlyozott volt az életem hogy egyből regenerálódtak is a megbetegedett sejtek. Viszont a városi stresszben, rohanásban, folytonos nyomasztó gondokban meg a kevés és rossz minőségű alvásban úgy érzem hogy nincs ideje és ereje a szervezetnek kijavítani a keletkező apró hibákat és tovább nőnek azok a hibák. Ledöbbentem hogy ilyen életmód mellett mennyi fizikai bajt szedek össze. Pedig falun Rambo-nak éreztem magam.

2015. máj. 6. 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem tudom,hogy lehet-e véletlen, de egy gyerekkori barátom szörnyen allergiás volt, tavasztól őszig véreresek voltak a szemei, tele az orra, stb. Mellesleg vörös-szeplős volt.

Aztán beházasodott egy méhész családjába, és -mert az volt kéznél és ingyen- állandóan mézet evett.

A család szerint ez kúrálta ki az allergiából.

Lehet, hogy igazuk van.

2015. máj. 31. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!