Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » A shea vaj valóban jó az...

A shea vaj valóban jó az atopias dermatitisre/ekcémára?

Figyelt kérdés
Mostanában ajánlották nekem, eddig jóformán csak szteroidos krémeket kaptam (closanasol, alkzema, elocom), másfél éves komom óta kínoz, most vagyok 24 ...

2015. ápr. 16. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
hol van az az ekcéma? füledben, kezeden, hajlatokban?
2015. ápr. 17. 17:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Arcom, kezeim, hátam, derekam, alkarok, vállaim
2015. ápr. 20. 13:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szteroidos krémek nem hatnak, ne várj csodát egy sima "zsírtól" :D Nekem nem segített semmit, sőt... sokkal rosszabb volt tőle, az egész testemre kiterjedő ekcémám. Ajánlom, a mosakodókrémet és a sanatopic testápolót, a hidratálás a legfontosabb. Ha nem találod meg a belső okot akkor a tüneti kezelés nem fog sokat segíteni. Sajnos nekem minden ki van zárva (külső allergének, illatanyagok, ételallergia, itel-intoelrancia vagy bármi belső probléma). A rosszabbodás és a javulás egymást követi, semmi összefüggés a külvilággal, csak a stressz ront rajta. :(

Remélem te majd több sikerrel jársz.

Egy sorstársad, 17/F

2015. ápr. 24. 22:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, nos igen nekem is a stressz ront rajta.
2015. ápr. 27. 19:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mióta kened szteroidos krémmel magad?

2015. máj. 2. 06:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Szteroidos krémmel már lassan 2 éve kezelem magam, de nem folyamatosan. Szeretnék valami más megoldást, mert ahogy olvastam, elsorvasztja a bőrt egy bizonyos idő után.

Amit még egy két helyről hallottam, hogy a fototerápia is jó rá, illetve még mindig egyesek a shea vajat mondogatják.

2015. máj. 21. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!