Szerintetek az mi lehet, ha a kézfejemen sokszor sötétlila lesz a kezem? És hogyha elkezdek futni és kimelegszem, vagy nagyon meleg vízben fürdöm mindenhol viszkedni kezdek és piros leszek?
A melegkiütésnek (meleg urticaria) is vannak ilyen tünetei, ez tulajdonképpen csalánkiütés, amit a meleg okoz, tehát a testhőmérséklet emelkedése esetén jönnek elő a tünetek (pl. sport, forró fürdő). Van akinél hólyagok, van akinél csak piros foltok.
De leszögezem, én nem vagyok orvos, ez csak egy tipp. Még ezernyi más dolog is okozhatja ezt. A helyedben mielőbb orvoshoz mennék.
Itt vannak érdekes cikkek:
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
De ha rákeresel a google-n, van még sok.
Köszönöm szépen kedves #3 :)
Sokat segítettél,rájöttem hogy ez ekcéma..:/ Elmegyek bőrgyógyászhoz!
"elkezdek futni és kimelegszem, vagy nagyon meleg vízben fürdöm mindenhol viszkedni kezdek és piros leszek"
Felmegy a vérnyomás! - kitágulnak az erek - pirosság.
Még hogy ekcéma xD
Akkor szerencséd van. Mondjuk 6 évvel ezelőtt nekem is úgy kezdődött, hogy edzés után, vagy amikor hajat szárítottam a nyakamon, karomon és hasamon apró piros pöttyök jelentek meg. Aztán "kicsit" bedurvult. Most már szedek rá gyógyszert, de ha elfelejtem bevenni, azt nagyon megszenvedem.
Nagyon kívánom neked, hogy tényleg csak ekcéma legyen. Bár én nem hiszem, hogy az. Már mint a kezeden lehet, de pirosság és a viszketés nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!