Ez lehet laktózérzékenység?
Ha bármi tej alapút iszom/eszem nagyon gyorsan (általában 10-15 percen belül) erősen elkezd görcsölni a hasam. Néha rámjön a szélgörcs is. Kipróbáltam a laktózmentes tejet és attól nem fájt a hasam. Már voltam háziorvosnál, kaptam beutalót laktózérzékenység vizsgálatra, de még nem kértem időpontot. Mindenképpen el kell mennem a vizsgálatra, vagy elintézhetem annyival, hogy nem fogyasztok tejes élelmiszert? Ha kiderül hogy laktózérzékeny vagyok, akkor mit ehetek és mit nem?
Előre is köszi a válaszokat!
Valoszinuleg laktozerzekenyseg lesz. Írása laktazenzimet haziorvossal es akkor mindent ehetsz, nem kell a drgaa laktozmentes cuccokat venni.
Támogatás nincs ra. Tejfeherje allergiara van csak, de arra is csak akkor, ha veleszületett. Nekem a fiamnak tej-tojas-szoja allergiaja van, majdnem egy eve dietazunk, most fog kiderülni, hogy kapunk-e majd támogatást.
Ha akarsz elmész egyebkent gasztroenterolgiara egy kilegzeses tesztre, vagy sok helyen maganban megnézik vérből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!