Létezik olyan, hogy valaki felfúvódik a rozstól zabtól, de nem lisztérzékeny?
Figyelt kérdés
A tejes dolgokat nem bírom, nagyon felfújnak. Fehér lisztes dolgokat nem igen szoktam enni, csak ritkán, de a fennt említett gabonák biztosan megkavarják a bélésemet. Nagyon nem szeretnék lisztérzékeny lenni. :(2015. márc. 3. 10:39
1/2 anonim válasza:
Igen, létezik. Vannak furcsa dolgok. Én van, hogy felfúvódok a tejtől, van meg hogy nem. Csak nem tudtam rájönni, hogy hogyan van ez? Lehet, hogy nem mindegy, mikor iszok tejet? Pl reggelire, akkor nem árt. Ha vacsorára, akkor oda az éjszakám.
2/2 anonim válasza:
Nem mindegy mit mikor esztek, mert a szervezet és az emésztőrendszer állapota eltér a különböző napszakokban.
Pl. a fruktóz tolerancia is délelőtt és kora délután jobb, mint késő délután, mert a fruktózt transzportáló cuccok a bélben délutánra telítődnek és a fruktózt elkezdik bontani a bélbaktériumok gázképződés kíséretében, tehát később jobban felfúj.
Ugyanez vonatozik a laktóztoleranciára, mert a laktáz enzim aktivitás eltérhet bizonyos napszakokban, és ilyenkor a bélflóra veszi át a bontás, az viszont gázzal jár.
Van ilyen, sőt rejtett lisztérzékenység is van, tehát lehet, hogy annak ellenére vagy lisztérzékeny, hogy a vizsgálatok semmit sem mutatnak ki.
De hidd el nem tragédia, én sem eszem már évek óta ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!