Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ez allergia lehet? Vagy...

BíborHorse kérdése:

Ez allergia lehet? Vagy valami más?

Figyelt kérdés

Egy ideje reggelente sokat köhögök, néha fulladásig. Arra gondoltam, hogy a - mivel minden reggel kitakarítom a macskáim almát - a macskaalom pora miatt van, de ez jó ideje ugyanaz a márka, és eddig nem köhögtetett. Aztán észrevettem, hogy portörlésnél is tüsszögök, és szinte azonnal, ahogy kezembe veszek például egy poros könyvet, viszketni kezd a kezem, majd körülbelül 10 percre rá a szemem is viszketni kezd.

Az egész 1-2 hete tart. Lehet ez mondjuk por-, vagy valamilyen már allergia? Ha nem, akkor mi lehet? Az orrom nem folyik, nem érzem betegnek sem magam. Csak ezek a tünetek vannak.

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. szept. 21. 18:46
 1/3 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzátennék, hogy a szemem már könnyezik is.

Hetente egyszer szoktam a szobámban teljesen kitakarítani, de a legutóbbinál végig köhögtem, vakaróztam és könnyeztem. Az sem segített sokat, ha kendőt tettem a szám elé.

2014. szept. 21. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehetséges hogy allergia. Nekem por, penész és tollú allergiám van, és voltak hasonló tüneteim, de az utóbbi időben egyre ritkábban. Nekem ha jól emlékszem valamikor 12 éves korom körül állapították meg , most pedig 23-at töltök. Azt is mondják hogy kinővi az ember, de ez nem tudom mennyire van tudományosan bebizonyítva. Nekem enyhült idővel, de bizonyos időszakokban még visszatérnek a tünetek. Most is valamiért tüsszögök és viszketnek és könnyeznek a szemeim, de nem tudom mi okozhatta.

Ha nagyon zavar a dolog, menj el a háziorvoshoz, mondd el hogy mi a bajod, és lehet elküld majd egy allergia tesztre, hogy megtudd mi okozza. Gyógyszereket is lehet kapni allergiára, valamikor régen egy rövid ideig szedtem, de én ki nem állhatom a gyógyszereket, szoval ha lehet akkor mellőzöm.

Vizsgáltasd ki magad szerintem, de idegeskedj mert az allergia nem olyan vészes dolog, kellemetlen tud lenni, de nem komoly probléma.

Minden jót.

2014. szept. 25. 20:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2014. szept. 27. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!