Kinőheti-e egy kisgyermek az allergiát?
7 éves kisfiamnak erősen allergiára hajazó tünetei vannak (tüsszögés, orrfolyás, könnyezés), az anyja azonban nem ért velem egyet, és csak C vitamin-készítményekkel tömi!
Legyőzheti-e egy idő után a szervezete véglegesen, ha nem kap gyógyszeres kezelést?
A C-vitamin nem hiszem, hogy sokat segít. Igen, kinőhető, én is kinőttem, és még sokan mások is. Abban igaza van az anyukának, hogy az immunrendszer működése, fejlődése allergia esetén elengedhetetlen, immunizálódni kell allergén anyagokra is, ez pedig csak akkor megy, ha az immunrendszert nem nyomjuk el és a szervezet kontaktusban van az allergénekkel. Nem írod, milyen súlyosak a tünetek, fullad-e, vagy csak némi vakarózásról, napi két tüsszentésről és három orrfolyásról van-e szó.
De mindenképpen az a legjobb, ha szakorvos látja a gyereket, és eldönti a tünetek súlyossága és alapos kivizsgálás után, szükséges-e gyógyszert szedni, vagy megbeszélhető vele, hogy rendszeres kontroll mellett nem kell gyógyszer, ha enyhék a tünetek. Ez egy arany középút és szerintem nincs olyan érv, ami miatt az anyuka ne fogadhatná el ezt a megoldást, viszont annak sem látom értelmét, ha a szakorvos véleményét és utasítását felülírja, mert egy anyuka mindig jót akar a gyerekének, de nem biztos, hogy a jó szándékkal mindig jót is tesz!
A tünetei nem annyira súlyosak. Félóránként orrfújás (egyébként elmúlaszthatatlan), gyakori tüsszögés és szinte konstans könnyezés.
Szerencsére egyáltalán nem vakarózik.
Utolsó!
Hát éppen ez az! A gyerek az anyjával él! Hiába veszek neki én gyógyszert, és hiába adom be neki akkor, amikor nálam van, ha az anyja felülírja a döntésemet, és nem adja be neki! Egyébként külföldön élek, és sajnos ritkán látom a gyereket.
Éppen ezért kérdeztem azt, hogy ha a gyerek néhány évig mondjuk tényleg szenved ettől, akkor megerősödhet-e az immunrendszere annyira, hogy "kinője", vagy örökké kell gyógyszert szedni erre?
A 2-es hozzászóló azonban megnyugtatott, hogy ki lehet ezt nőni, a gyerek szervezete legyűrheti az allergiát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!