Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Kegyetlen szénanáthám van,...

Kegyetlen szénanáthám van, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
4 éve lassan, hogy megmutatkozott az allergiám, valamelyik évben nagyon előjön, valamikor egyáltalán. Idén sajnos borzasztó elviselhetetlen, szedtem egy ideig a Cetrizin 1 A Pharma-t, de váltottam Fexgen-re, de sajnos egyik sem segít. Folyamatos orrfolyás, orrdugulás nehezíti meg mindennapjaimat és éjszakáimat. Valaki, aki tud házipraktikát vagy bármiféle segítséget, írjon kérem!!! Köszönöm!

2014. jún. 24. 23:28
 1/9 acelsziv ***** válasza:

Nos nekem mindig augusztusban jött elő nagyon durván.

pár éve elkezdtem szedni Dr. Lenkei Gábor Életerő Alap csomagját. A második adag után tünetmentessé váltam. Én döbbentem meg a legjobban.

2014. jún. 24. 23:43
 2/9 anonim ***** válasza:
43%
Antihisztamint profilaktikusan kell, tehát főleg tünetek előtt jó beszedni. Orrdugulásra sima érösszehúzó, bár gondolom ezt próbáltad. Ha nagyon durva a helyzet, lokális glukokortikoid (orrcsepp) segíthet kb minden tüneten.
2014. jún. 24. 23:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Vénynélküliből a harmadik típus hatóanyag szerint a Loratadin [link] ha az se válik be próbálj meg íratni, vénykötelesből van sok másik fajta, hátha van olyan ami jó. Alternatíva az immunterápia, de nem tudom hogy azzal foglalkoznak-e valahol komolyabban.
2014. jún. 25. 02:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást!
2014. jún. 25. 07:55
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Ha nagyon nem bírod már a tüneteket menj el allergológushoz. Ő tud felírni olyan orrcseppet, ami az orrodban csökkenti az allergia miatt kialakult gyulladást. Ez szteroid tartalmú, de ne ijedj meg, nem lesz mellékhatása, mert csak az orrodban fog hatni, a szervezetedbe nem jut máshova. Szintén allergológus tud felírni olyan antihisztamin tartalmú gyógyszert (a cetirizin is az), ami erősebb, így a 2 gyógyszer együtt hatásos lesz. Nekem nem csak allergiám van, hanem asztmás is vagyok nyaranta, nekem ez a kombináció bevált, egyáltalán nincsenek tüneteim. Házipraktikákat nem tudok ajánlani.
2014. jún. 25. 16:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy lehet kapni a gyógyszertárban tengervizes orrmosó sprayt. Azzal még próbálhatod tisztítani az orrod. Az egyik kommentelő által emlegetett érösszehúzó orrcseppet nem ajánlom, mert hosszú távú alkalmazásakor "visszanyal a fagyi" és csak még jobban eldugul az orrod. Remélem tudtam segíteni. :)
2014. jún. 25. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:

igen, az érösszehúzót nem szabad 5 napnál tovább.

ahogy említettem és ahogy az előttem szóló is, glükokortikoid (szteroid) orrcseppként hatásos, ha nem bírod már a dolgot.

2014. jún. 25. 16:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat, amint tudok, elmegyek újabb allergia vizsgálatra és feliratom az alábbiakat! :)

És mellesleg.. MINDENKINEK zöld kezecskét adtam! ;)

2014. jún. 28. 00:26
 9/9 Pisti 007 válasza:
egy kis kanál sósvizet is felszívhatsz ,az is tisztitja az orrot
2014. júl. 9. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!