Tényleg van olyan hogy valaki allergiás pl az eperre de nem csak úgy ha megeszi, hanem úgy is ha már látja vagy érzi az illatát?
Figyelt kérdés
Tanfolyamra jàrok. Van egy csoporttàrsam aki elèg sok mindenre allergiàs. Többek között az eperre is fõleg. Miatta nem ehet senki epret, de mèg csak nem ihat eper tartalmú italt, mèg akkor sem ha az italnak igazàból semmi köze az eperhez.. Elmondàsa szerint màr az illatàtól, làtvànyàtól is rosszul, nem csak akkor ha megennè.. Ha megèrzi az illatàt akkor az orrànàl kering az illat ès ettõl elàjulhat, remeghet de bele is halhat akàr... Senki nem hallott mèg ilyenrõl, mèg a tanàrok sem.. Mindenki èrdekesnek talàlja. Ahogy azt is hogy emiatt boltba se jàr, hanem a pàrja intèzi ezt. Hàzi idõszakos gyermekgondozó szakmàt tanuljuk. Ha majsd teszem azt elhelyezkedik egy óvódàba, mèg ia mit gondol? Hogy a gyerekek nem kapnak soha semmilyen eper tartalmú ètelt vagy innivalót? Vagy majd az õ kedvèèrt megvonjàk a gyerekektõl ezt? Kívàncsi lennèk a vèlemènyetekre. Szerinte Baranya megyèben õ a 2. akinek ilyen betegsège van..2014. jún. 10. 14:47
1/8 anonim válasza:
Nos, az allergia egyik része valós - ha elfogyasztja, valoban rosszul lehet. Az illat es látvány viszont csak fóbia nála.
2/8 anonim válasza:
Én tudok arra példát, hogy valaki rosszul van egy bizonyos étel szagától, de biztos hogy nem elájulás, remegés, belehalás szintig. Szerintem is fóbia. A szakmai egészségügyi alkalmasságában én se vagyok biztos, akár fóbia, akár tényleges ez a rosszullét.
3/8 anonim válasza:
Nekem a mogyoró ugrott be. Sokaknál erős allergiás rohamot vált ki, nyomelemi szinten is (ezért írják rá mindenre, hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat). Kérdés, hogy az eperre alakulhat-e ki olyan erős allergén reakció, mely hasonló mint a földimogyoró esetében. Én még nem hallottam ilyenről.
4/8 A kérdező kommentje:
Pont ezaz, hogy még senki nem hallott ilyenrõl, ès mindenki úgy gondolja hogy csak bekèpzeli magànak, nem tudni mièrt, talàn így akarja felhívni magàra a figyelmet.. Múltkor kèt csoporttàrsam szàndèkosan vett epret màr csak azèrt is.. bevittèk a terembe, a làny nnem tudta hogy van nàluk.. vègig a terembe volt az eper, nem làtható helyen, ès a zacskó amiben az eper volt, nem volt bekötve. Azèrt hogy èrezhesse az illatot. Kívàncsiak voltak hogy mi fog törtènni. És csodàk csodàjàra nem törtènt semmi. Màsnap elmondtàk neki.. a lànynak az volt rà a vàlasza hogy mert bevette a gyógyszerèt azèrt nem törtènt semmi. Èn nagyon èrdekesnek ès idegesítõnek talàlom ezt az egész "hiszti rohamot."
2014. jún. 13. 07:07
5/8 anonim válasza:
Nem hiszti ez, hanem fóbia. Lehet hogy volt egy nagyon erős rohama valamikor es annyira fél, hogy megismétlődik, hogy megpróbálja minden módon elkerülni. Nem kellene kísérletezgetnetek, hogy igazat mond e vagy sem. Siman előfordulhat, hogy kap egy panikrohamot, ha felfedez valahol epret. A fóbiaja miatt siman lehet allergiás rohama is.
6/8 A kérdező kommentje:
Nagy rá a valószínűség hogy csak beképzeli magának és ezzel akarja felhívni a figyelmet magára. Tegnap pl vittem epres ízű cappy innivalót. Igaz hogy nem ittam előtte.. De végig tudta hogy valakinél van epres innivaló de azt nem hogy kinél. Mégsem volt semmi baja. Ahogyan akkor sem volt baja mikor valaki epret vitt a terembe. Szóval ez csak egy fóbia, az egész kamu. Kérdés miért jó neki hogy mindenkire a frászt hozza szándékosan és mindenkit beakar ezzel etetni. A másik meg ha elvégzi ezt a szakmát és elhelyezkedik ősszel vagy bármikor egy óvodába, még is mit gondol? Hogy ott a gyerekek nem érintkeznek eperrel vagy eper tartalmú étellel, itallal? És majd az ő kedvéért az ott dolgozók kivételt tesznek vele és megvonnak minden ilyesmit a gyerekektől? Na ne már.. Ez vicc.. Lehet hogy most gonosznak tűnök, pedig nem, csak nem szeretem azt amikor vkivel szórakoznak..
2014. jún. 14. 09:17
7/8 anonim válasza:
A fóbia nem kamu, hanem egy mentális betegség. Reméld, hogy neked sosem lesz. Nekem van az ismerettsegi körömben kettő is, ne tudd meg mennyire szenvednek - nem azert, mert hu de jo, meg fel akarjak magukra hívni a figyelmet.
8/8 A kérdező kommentje:
De ha ez igaz és fóbia, vagy is mondván egy fajta betegség. Akkor áruld el kérlek hogy miért van az hogy már egy szem eper láttán tüsszögni kezd, ám mikor nem látja de a tudat alatt tudja hogy valaki epres innivalót vitt a terembe attól meg nincs semmi baja?
2014. jún. 16. 17:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!