Nagyon gyakran (10 betegből több mint 1-nél) mellékhatások léptek fel az injekció beadásának helyén, beleértve a következőket: fájdalom, duzzanat és bevörösödés. Megfigyeltek fejfájást is.
Gyakran (100 betegből több mint 1-nél) mellékhatások léptek fel az injekció beadásának helyén, beleértve a következőket: véraláfutás, viszketés, végtagfájdalom. Lázat és hányingert is jelentettek.
Ritkán (1000 betegből kevesebb mint 1-nél) csalánkiütés (urtikária) lépett fel.
Nagyon ritkán (10 000 betegből kevesebb mint 1-nél) légzési nehézség (a hörgők görcsös összehúzódása) lépett fel.
Ezen kívül előfordulhat ájulás, de az nem az oltóanyag miatt, hanem ilyenkor az adott páciens magától a tűszúrástól/fájdalomtól ájul el, gyakorlatilag mindegy, hogy mi a van a fecskendőben :)
Azóta kiderült; a HPV oltástól Sclerosis multiplexes lettem.
A beleegyező nyilatkozaton semmi felhívás nem volt autoimmun betegség kockázatára. Akit érdekel, ennek el tudom küldeni a beleegyező nyilatkozatot, de az jóformán nem hívja fel a figyelmet, arra, hogy kutatási eredmények igazolják (az én esetemen túlmenően), hogy okozhat autoimmun betegséget az oltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!