Akinek laktózérzékenysége van ehet erjesztett tejtermékeket?
Figyelt kérdés
(pl.joghurt,kefir stb.)2014. márc. 23. 18:01
1/4 anonim válasza:
Elméletileg igen de csak a tapasztalat adhat egyértelmű választ. Ismerve a mai "élelmiszeripart", azonos név eléggé eltérő termékeket takarhat. A nem élő kulturával készült kefir és joghurt nem feltétlenül laktóz mentes, mert a tejfehérje alvadását enzimatikus úton is el lehet érni, a laktóz nem bomlik. Élő kulturával készült erjesztett termékeknél nagyobb esély van a laktóz elerjesztése utáni laktóz-mentességre, de ezt csak a gyártótól lehetne pontosan megtudni (kérdéses persze, hogy vizsgálják-e), esetleg a szakirodalomban utána kell nézni. Egy egyszerű aludt tejnél meg lehet bizonyosodni róla, mert ott elég látványos az alvadás és a tejsav-képződés is.
2/4 anonim válasza:
Igen általában ehet. Nálam semmi problémát nem okoznak.
4/4 anonim válasza:
Nem ehet, de vannak külön laktózra és galaktózra bontott termékek. Gondolom nehéz megtalálni őket és drágák.
Alternatív megoldás a laktóz bontó enzimes kapszulának a szedése.
Másik alternatív megoldás, amire én szoktam át az a zabkása almalével/vízzel, ill. magokkal és aszalt gyümölccsel. Mikróban kb 2 perc alatt megszívja magát a zabpehely, utána csak beleszórod a feltéteket, és ennyi. Jobb, mint a kefirek reggelire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!