Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Teafaolajtól csalánkiütés?

Teafaolajtól csalánkiütés?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hónapokban sokat küzdöttem hüvely gombával. Sokan ajánlották hogy használjam a teafaolajat, akár a fehérneműn is, pár cseppet, ez egész nap frissen tart és fertőtlenít.

Elkezdtem alkalmazni, ne minden nap, heti kb. 2-5*. Két hétig nem is volt gond, majd egyik nap megjelent a combom belső oldalán és a hüvely, végbélnyílás közti részen a duzzad, piros, viszkető bőrfelszín...

Azóta viszket, hol jobban, hol kevésbé. A teafaolajat természetesen azóta nem alkalmazom, de amikor azt a bizonyos bugyit húzom fel újra erősödik a tünet, így ma főzőmosásra tettem be az érintett ruháimat.

Sehol nem találok ilyet, hogy ez az olaj okozhatna ilyet, sőt valahol azt olvastam kifejezetten jó lehet ilyen esetben viszketésre, így nem értem.

Máshol nincs ilyen kiütésem, remélem később sem lesz és nem tudnám mással összefüggésbe hozni. Fenistil géltől enyhült a viszketés. Szerintetek is ez a helyzet velem?

2014. febr. 6. 15:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia.Én a nyáron voltam csalánkiütéses.Kutyaszörtől.Először azt hittük ,hogy poloska,de nem.Nekem úgy kezdődött ,hogy a fenekemen volt három 3 gümő majd màsnap reggel feldagadt mindenem ,nem láttam nem tudtam beszélni és a kezem akkora lett ,hogy nem tudtam fogni.A faromról jobb nem is beszélni.Remélem neked nem az van.
2014. febr. 6. 15:56
 2/11 anonim ***** válasza:
Bármitől kialakulhat allergiás reakció,minden a test számára idegen anyagtól. A teafaolajtól is.
2014. febr. 6. 15:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltatok, akkor valószínűleg ez lesz a hibás... Kutyám van, bent lakik, de már 6 éves, eddig nem okozott gondot.
2014. febr. 6. 16:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Minden illóolajban lehet olyan amire érzékeny lehetsz, a teafaolajat én nem is merném ilyen helyre használni, nagyon erősnek tűnik, én csak körmömre használtam.
2014. febr. 6. 16:11
 5/11 A kérdező kommentje:

Az intim mosakodómban is használtam eddig... Sokaknak bevált, lehet túlzásba vittem, egy biztos, egy ideig nem próbálkozom ebben a formában vele.

Egyébként, ha ez elmúlik majd és nem használom újra, akkor nem fog újra előjönni a kiütés, igaz?

2014. febr. 6. 16:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha már érzékeny lettél rá, akkor ne használd többet.

A duzzadt, piros, viszkető részt most kenegesd körömvirág krémmel, hamar elmulasztja az ilyen irritációkat.

2014. febr. 6. 16:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Rendben van, köszönöm szépen a jó tanácsokat. :) Remélem hamar elmúlik, mert eléggé kellemetlen. :S
2014. febr. 6. 17:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Az ne jelent semmit,hogy eddig nem voltál érzékeny rá. Sajnos az allergia bármikor elkezdődhet olyanra is,amire addig nem volt. Viszont,ha egyszer kialakult úgy is marad. Egyébként csinálhatsz egy tesztet,hogy valóban ettől van-e. Az alkarodra cseppents egy kis olajat és ezt a területet ragaszd le. Hagyd rajta 24 órát. Ha érzékeny vagy rá,akkor ott ahova csöppentettél pirosság,viszketés jelentkezik.
2014. febr. 6. 19:46
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, úgy tettem, ahogy tanácsoltad, az alkaromra cseppentettem belőle, leragasztottam és mára olyan piros, viszkető duzzanat lett a ragasztó helyén és körülötte, hogy majdnem megbolondulok tőle, szóval, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy megvan a bűnös.

Cetirizint szedek, napi 500 mg kalciumot, kenem Fenistil-el vagy Tetran kenőccsel. Ez jó kombináció? Természetesen, ha nem enyhül hétfőig ezektől, akkor orvoshoz megyek. Az olajat pedig száműzöm a jövőben, csak a két flakon intim mosakodómat sajnálom, amikbe már cseppentettem. :(

2014. febr. 8. 07:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Jó igen.de ne a Tetran kenőcsöt használd,mert ez nem bakteriális fertőzés,hanem a Fenistilt. És igyál naponta akár 3-4 Calcoum pezsgőtablettát. Valószínűleg ezek le fogják húzni a tüneteket orvos nélkül is.
2014. febr. 8. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!