Melyik antihisztamin az amelyik nem hízlal?
Minél újabb generációs, annál kisebb eséllyel okoz ilyen mellékhatást.
A harmadik generációs hatóanyagok közé tartozik a desloratadin (Aerius, Azomir, Desaero, Desloratadin Teva stb.), a fexofenadil (Allegra, Altiva, Telfast stb.) és a levocetirizin (Xyzal, Pollezin stb.).
A legújabb hatóanyag, ami nem az előző hatóanyag "újítása", az a bilastin (Lendin).
De amiket írtam, azt csak a farmakológia tanulmányaimra alapozom. Saját tapasztalatom nincs. Véleményem szerint az orvosodat kellene megkérdezned a pontos lehetőségekről, de talán a többi 3. generációs szer vagy a bilastin felé kellene keresgélni.
De mondom, nem vagyok szakértő. Inkább amolyan laikus és hozzáértő között vhol.
(Bár a tájékoztató szerint pl. az általad szedett Xyzal esetén ritkábban fordul elő testúlygyarapodás, mint a bilastin hatóanyagú tabletta esetén).
Egyébként nem tudom milyen gyakran szedtél Medrolt, de annak is köze lehet a hízáshoz.
Vmi életmódváltást (étkezési szokások változtatása, több mozgás) próbáltál már beiktatni esetleg?
A helytelen táplálkozás képes gyulladásos állapotot, autoimmun folyamatokat előidézni és hízást.
Nem lehet, hogy súlyfelesleged és allergiáid vannak, mert glutén tartalmú gabonákat, sok szénhidrátot és tejtermékeket eszel?
Én meg felhívom rá a figyelmedet, hogy ha hizlal / ha nem, nem megoldás.
Téged kell megerősíteni, meggyógyítani nem pedig antihisztaminnal kell tömni a tested. Milyen kezelés már ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!