Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ki tudom esetleg deríteni...

Ki tudom esetleg deríteni házilag, hogy lisztallergiám van?

Figyelt kérdés
nagyon fontos lenne! HÁZILAG!!!
2014. jan. 24. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Házilag nem. Próbáld ki, hogy nem eszel egy pár hétig gluténeset, és ha javulást fedezel fel a panaszaidban, akkor elképzelhető, hogy nem bírod a glutént. Ennyi.
2014. jan. 24. 14:08
 2/5 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm!

szokott nagyon gyakran fájni a fejem, és gyakran hányok is kajálás után. nagyon fáradékony is vagyok.

ezek lehetnek erre utaló tünetek?

tudnál pár tünetet írni nekem? nagyon megköszönném!!!

2014. jan. 24. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:

jellemzőbb tünetek:

gyakori hasmenés vagy székrekedés látszólag ok nélkül

bőrproblémák (pattanások, akne, kiütések, bőrszárazság)

zsíros fényű széklet

hasi görcsök, kellemetlen teltségérzet, puffadás, émelygés, akár hányás is

lisztérzékenységgel járhat laktóz intolerancia is, ami ugyanezen tüneteket okozza tejtermékek fogyasztása után

illetve bármilyen vitaminhiányból eredő tünet is jellemezheti, mivel rossz a felszívódás (hajhullás, köröm töredezése, fáradékonyság a vashiány miatt, gyengeség, fertőzésekre való hajlam, vetélés)

2014. jan. 24. 14:19
 4/5 A kérdező kommentje:

nekem szokott csillogó, kocsonya állagú vizeletem lenni, de lány vagyok és vannak menstruációra utaló tüneteim.

most akkor ez melyik???

eléggé száraz a bőröm, kiütéseim nagyon ritkán.

2014. jan. 24. 14:29
 5/5 anonim ***** válasza:

A vizelethez nincs köze. Lehet hüvelyváladék került bele, tüszőrepedés környékén lehet több ilyen tojásfehérje jellegű.

Egyébként lehet venni glutén tesztet gyógyszertárban / gyorsteszt egy csepp vérből/.

2014. jan. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!